Даниил Медведев стъпи на върха в световната ранглиста преди по-малко

...
Даниил Медведев стъпи на върха в световната ранглиста преди по-малко
Коментари Харесай

Медведев след поражението: Ако играех като Корда, то щях да съм номер 700 в света

Даниил Медведев стъпи на върха в международната класация преди по-малко от година, единствено че короната се оказа тежка за руснака и неговото равнище от този момент насам просто не е същото. Бившият номер едно даде някои обнадеждаващи знаци с представянето си в първите два кръга на Аустрелиън Оупън, само че през вчерашния ден още веднъж поледва непонятен спад в изявите му и Себастиан Корда го разгроми в поредни сетове. Поражението пък означаваше, че Медведев ще се смъкне най-малко до 12-тата позиция в класацията на ATP, само че миналогодишният финалист в Мелбърн остава оптимистично надъхан и отдаде случилото се повече на невероятното показване на съперника си, в сравнение с своята слаба форма:

" Трудно е да се изправи против сходен противник. Днес Себастиан евентуално игра по-добре от нормалното си равнище. Възможно е и просто да е направил мощна предсезонна подготовка и да резервира това си ниво през цялата година, което сигурно ще го вкара в топ 10 на света. Самият аз не се показах толкоз неприятно, само че в същото време останах надалеч от най-хубавия си тенис.

Преди съумявах да спечелвам и такива мачове, само че сега ми липсва убеденост. Истината е, че моят противник съвсем не ми даде шансове. Той вземаше топката извънредно рано и неговите отигравания непрестанно профучаваха около мен. Много играчи се пробват да практикуват сходен тенис, само че позволяват голям брой неточности, до момента в който Себастиан беше безукорен. Ако аз практикувах сходен тенис, то щях да бъда отвън топ 700 на света. Играта му ми припомня за тази на Джокович.

През предходната година изгубих голям брой оспорвани мачове против най-хубавите в света и това ми се отразява сега. Не съм не запомнил по какъв начин да блъскам топката, а и нормално аз само контраатакувам, тъй че този мотив отпада. В топ 30 всеки може да победи всеки. Е, в топ 10 тенисистите са малко по-постоянни и по тази причина към този момент не съм част от тази група " - призна си чистосърдечно първенецът от US Open 2021-ва.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР