Даниил Медведев смята, че Рафаел Надал е играчът, който има

...
Даниил Медведев смята, че Рафаел Надал е играчът, който има
Коментари Харесай

Медведев: Надал има най-голям шанс да е №1 в края на сезона


Даниил Медведев счита, че Рафаел Надал е играчът, който има най-големи шансове да приключи годината като №1 в ранглистата. В момента руснакът е водач с актив от 7625 точки, до момента в който Надал е трети с 6165. Медведев не е играл от шампионата в Майорка насам, където загуби на четвъртфинал от Роберто Баутиста Агут, защото съветските тенисисти не бяха позволени на Уимбълдън.

Макар да оглавява класирането, задачата на Медведев през идващите седмици няма да е по никакъв начин лесна. През 2021 година той завоюва US Open и Мастърса в Канада, до момента в който Надал пропусна последните месеци от сезона и сега няма съвсем никакви точки за отбраняване. Преди това обаче Медведев ще се изяви на тазседмичния ATP 250 шампионат в Лос Кабос, което ще е негово дебютно присъединяване в конкуренцията.

„Разбира се, че проследявам борбата за първото място в ранглистата. Ясно е, че ще дам всичко от себе си във всеки шампионат, в който вземам участие, само че в случай че не печеля всеки шампионат до края на годината, най-вероятно Рафа ще приключи сезона като №1. В същото време обаче знам, че сега управлявам обстановката, и в случай че се оправя добре на шампионатите в Северна Америка, може да задържа първата позиция за по-дълго време“ – разяснява руснакът пред уеб страницата на ATP.

Макар да посрещна 11-ата си седмица на върха в ранглистата, сега Медведев е едвам шести в годишната ранглиста. Това се дължи на невъзможността да взе участие на шампионатите във Англия, както и поради обстоятелството, че пропусна съвсем целия сезон на клей поради интервенция от херния.

„Знам, че най-важното е да спечелвам шампионати и надлежно точки, с цел да мога да остана №1. Знам, че няма да ми е елементарно, само че с цел да бъдеш най-хубавия, би трябвало да побеждаваш най-хубавите. Няма различен начин“.

На въпроса какво ще му бъде належащо, с цел да възвърне бързо най-хубавата си форма, руснакът отговори „Трудно е да се каже. Всеки конкурент е сложен, тъй че колкото повече мачове спечелвам и колкото повече самочувствие трупам в резултат на това, толкоз по-бързо ще стартира да намирам правилния темп и ще схвана какво би трябвало да подобря. Именно с тази цел пристигнах на шампионата в Лос Кабос“ – съобщи първенецът на US Open.

На осминафинала в Мексико водачът в ранглистата ще се изправи против квалификанта Ринки Хиджиката или участващия с „уайлд кард“ представител на домакините Родриго Пачеко Мендес.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР