Даниил Медведев си легна в малките часове на петък сутринта

...
Даниил Медведев си легна в малките часове на петък сутринта
Коментари Харесай

Победа №250 прати Медведев в III кръг на US Open

Даниил Медведев си легна в дребните часове на петък сутринта удовлетворен, че се оправи с късния нощен тест във втория кръг на US Open. Поставеният под №3 в главната скица руснак се наложи над австралиеца Кристофър О’Конъл с 6:2, 6:2, 6:7(6), 6:2 за своята 250-та победа на твърда настилка.

Шампионът на “Флашинг Медоус ” от 2021 година показва доста класна игра в първите два в този момент, а в третия имаше два мачбола при 6:4 в тайбрека, преди 29-годишният О’Конъл са завоюва четири поредни точки, две от които бяха двойни неточности на международния номер 3. Това удължи мача, който завърши час и 10 минути след среднощ.

“Труден мач. Не знам за какво, само че в един миг той реши да играе по-добре, пошегува се Медведев по време на изявлението на корта. - Играх по еднакъв метод от първата до последната точка. По едно време стана доста мъчно за мен, тъй че съм благополучен, че не преставам напред ”.

27-годишният Медведев имаше поради втората половина на третия сет, когато О’Конъл все по-често стартира да излиза на мрежата и да бележи точки от волета, наваксвайки пробив пасив. В четвъртата част обаче руснакът се върна към постоянството си от главната линия и избегна по-нататъшна драма на вториая по величина корт " Луис Армстронг ". След три часа и три минути игра Медведев материализира четвъртия си мачбол, с цел да усъвършенства на 3-0 салдото си против международния №69 О’Конъл.

В идващия кръг Даниил Медведев ще се изпрати против Себастиан Баес, който игра единствено два сета, защото противникът му Фелипе Мелиджени Алвеш (Бразилия) се отхвърли след 6:4, 6:4. Това ще бъде първа среща посред им, като аржентинецът е в серия от 12 следващи победи. Баес дойде в Ню Йорк след две поредни трофеи в АТР тура - в Кицбюел и Уинстън-Сейлъм, където завоюва и първия си трофей на твърда настилка.

Медведев пък може да се похвали с баланс 51-11 през този сезон, като е спечелил четири от петте си трофея през тази година на хард. Той е 15-ият деен състезател, записал 250 победи на твърди кортове в кариерата и първият под 30-годишна възраст.

Номер 8 в решетката на главната скица Андрей Рубльов (Русия) преодоля във втория кръг Гаел Монфис (Франция) с 6:4, 6:3, 3:6, 6:1. В идващия кръг той ще се изправи против различен французин – Артюр Ридеркнеш, който се възползва от контузията на Матео Беретини и изигра едвам два сета.

Рубльов, който има 14 трофеи в шампионати от АТР и две през този сезон, обаче ще се опита да усъвършенства и най-сериозното си достижение в " Големия шлем ", където в никакъв случай не е минавал над четвъртфинал.

Номер 13 Алекс де Минор (Австралия) се оправи елементарно с китаеца Ибин У с 6:1, 6:2, 6:1, Камерън Нори (Великобритания, номер 16) изхвърли различен азиатец Ю Сию Су (Тайван) със 7:5, 6:4, 6:4, а поставеният под №21 Николас Хари (Чили) ипреодоля Алекс Микелсен (САЩ) с 4:6, 6:3, 6:3, 6:3.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР