Даниил Медведев се завърна в Топ 10 в ранглистата на

...
Даниил Медведев се завърна в Топ 10 в ранглистата на
Коментари Харесай

Титлата в Ротердам - едно обещаващо начало за Даниил Медведев

Даниил Медведев се завърна в Топ 10 в ранглистата на ATP от през днешния ден, откакто завоюва купата на шампионата в Ротердам. Успехът му може да бъде сериозна поръчка за остатъка от сезона след разочароващото му показване на Открито състезание на Австралия предишния месец, считат експертите.

Медведев падна до номер 12 след провалянето си в третия кръг от Себастиан Корда в Мелбърн Парк, само че 27-годишният руснак преоткри играта си в Ротердам предходната седмица и победи Яник Синър с 5-7 6-2 6-2 за първия си трофей за 2023 година От през днешния ден той ще заема 8-ата позиция в международната класация.

„ Страхотно е, тъй като към момента е началото на годината. Това е третият ми шампионат за годината и към този момент имам купа. Миналата година имах потребност от 12 шампионата, с цел да печеля трофей. В Аделаида играх ужасно, само че изгубих от Новак Джокович. Откритото състезание на Австралия беше в действителност разочароващо. Психически е мъчно да се върнеш, откакто излезеш от топ 10 и загубиш в третия кръг на шампионат от Големия шлем, на който се надяваш спечелвам ", съобщи след триумфа Медведев.

„ Щастлив съм, че открих формата си и чакам с неспокойствие идващия шампионат и се надявам да продължа по този метод ", сподели още Медведев.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР