Даниил Медведев се завърна победоносно на Уимбълдън. Руснакът, който преди

...
Даниил Медведев се завърна победоносно на Уимбълдън. Руснакът, който преди
Коментари Харесай

Обратно на Уимбълдън: Медведев срещна трудности срещу играч извън топ 300, но не загуби сет

Даниил Медведев се завърна победоносно на Уимбълдън. Руснакът, който преди година нямаше опция да взе участие на най-стария тенис шампионат заради недопускането до конкуренцията на състезатели от Русия и Беларус, се изправи против 20-годишния домашен представител Артър Фери, получил " уайлд кард ", като предоставеното равнище на тенис от младежа впечатли мнозина, но любимецът не позволи непотребни съмнения и се наложи в поредни сетове - 7:5 6:4 6:3. С триумфа си международният номер три продължава напред към втория стадий в All England Club и ще срещне един всред сънародника си Александър Шевченко и неуместния му съперник Адриен Манарино, от който загуби неотдавна в Хертогенбош.

Още при започване на дуела британецът си заслужи аплодисментите на публиката, която застана компактно зад него, като изповядваше нападателен тенис и постоянно го виждахме наоколо до мрежата, при което с този си жанр очевидно изненада третия подложен и си обезпечи брейкбол на старта. Медведев от своя страна не трепна напрегнат и пласира ас, като с това си деяние възобнови психическото си преимущество и все по-настъпателно подхождаше към плитките удари на международния номер 391, които превръщаше в уинъри за сметката си, пробивайки в петия гейм.

Именно с това изглеждаше, че духът на Фери ще бъде пречупен, само че той опроверга упованията и заигра още по-агресивно, като печелеше забележителен брой точки наоколо до мрежата, с цел да доближи до опция за рибрейк, към която подходи невъзмутимо и възвърне равенството. Впоследствие паритетът в резултата се задържа до 5:5, когато дъждът в британската столица прекрати играта за интервал от близо един астрономически час, само че незабавно след подновяването на конфликта, то Медведев бе реконструирал тактическия си план и подвигна оборотите с плоски удари от главната линия, като проби в последния вероятен миг и записа откриващия сет против името си.

Във втората част младежът продължи все по този начин решително да организира своите акции в нападателен проект и стигаше до удобната си зона наоколо до мрежата, където матираше любимеца и скоропостижно пръв се снабди с брейкбол. Събитията от по-рано в хода на срещата обаче се повториха до последния си подробност и откакто Медведев отрази шанса за домакинския представител, то стремително реализира пробив, само че единствено с цел да забележим в идващите минути рибрейк на участващия с " уайлд кард " тенисист, който с това си деяние самобитно разбуди международния номер три и московчанинът увеличи равнището си в заключителните мигове, отмъквайки решаващо за повторно подаването на младежа след поредност от печеливши комбинации.

С настъпването на третия сет качеството на тенис, което ни представяха двамата състезатели, остана все по този начин високо и феновете имаха опцията да се любуват на страховит тенис върху тревното покритие. Разликата в класите обаче настъпваше във значимите моменти, когато се доближаваше до точки за пробив, и точно голямата успеваемост в тези обстановки на Медведев се трансформира в основополагаща за неговия успех, откакто той на два пъти взе превес над началния удар на британеца и подпечата триумфалното си завръщане върху " свещената трева ".

An opening round victory for Daniil Medvedev!

The third seed progresses past a gutsy display from Great Britain`s Arthur Fery
— Wimbledon (@Wimbledon)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР