Даниил Медведев се превърна в кошмара за Новак Джокович на

...
Даниил Медведев се превърна в кошмара за Новак Джокович на
Коментари Харесай

Шампионът се завърна със стил: Медведев върза геврек в първия си мач на US Open 2022

Даниил Медведев се трансформира в кошмара за Новак Джокович на миналогодишния US Open, откакто го спря на финалната права по пътя му към мечтания Календарен шлем и подвигна дебютния си " мейджър " трофей в кариерата. През този сезон руснакът е изправен пред сложната задача да отбрани извоюваните 2000 точки, като, ако не успее да доближи до финалния конфликт, то той ще загуби лидерската си позиция в международната класация.

Днес руснакът реализира осми следващ триумф в Ню Йорк, откакто се оправи със съпротивата на международния №111 Стефан Козлов в поредни сетове. Световният №1 позволи известни спадове в представянето си в хода на срещата, довели до пробиви в първата и втората част, само че бързо по-късно той възвръщаше ритъма в играта си и съумя безпроблемно да затвори дуела в своя изгода за крайното 6:2 6:4 6:0. По този метод той си резервира място във втория кръг, където му следва да се изправи против Артур Риндеркнех или Куентин Алис.

Медведев се нуждаеше от известно време, с цел да навлезе в мача, и в откриващите минути ставахме очевидци на обилие нетипични за него пропуски. Той съумя да се възползва от нервното начало за съперника си и първи поведе с пробив, само че слаб сервис гейм неотложно му лиши преимуществото. Съвсем скоро руснакът направи нужните усъвършенствания в играта си, изразяващи се най-много в намаляването на неточностите, което бързо му обезпечи отчетливо преимущество на корта и му оказа помощ да реализира нови два брейка, с цел да получи задатък в общия резултат.

От своя страна, Козлов продължи с въодушевеното си показване и във втората част, което го изведе до два шанса за пробив още в първия вероятен миг. Те обаче бяха стремително отразени от Медведев със солидни сервиси и по този начин паритетът бе опазен до 3:3. Тогава историята от предходния сет се повтори, защото след няколко чудесно извършени разигравания от главната линия топ поставеният осъществя пробив, последван от мигновен рибрейк, провокиран от серия неточности на любимеца. Това обаче по никакъв метод не го тормози и той отговори с още един брейк на нула, който този път бе решителен за изхода на частта.

Третият сет се разви изцяло еднопосочно, защото, към този момент намерил ритъма в играта си, международният №1 доминираше от всяка зона на корта и бе непогрешим както от главната линия, по този начин и наоколо до филето. Той постоянно успяваше да парира офанзивите на налитащия към мрежата американец с неспасяеми минаващи удари, което в композиция със постоянното му показване остави Козлов без шансове да завоюва даже един гейм в сета.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР