Даниил Медведев се класира за първи път в кариерата си

...
Даниил Медведев се класира за първи път в кариерата си
Коментари Харесай

Медведев пречупи приятел и се класира на 1/2-финал в Мелбърн

Даниил Медведев се класира за първи път в кариерата си за полуфиналите на Откритото състезание на Австралия по тенис. Поставеният под №4 надви над седмия в схемата собствен съотечественик Андрей Рубльов със 7:5, 6:3, 6:2 по-късно повече от два часа игра.

Така Медведев реализира 19-а поредна победа, с което си обезпечи и нанагорнище до рекордното в кариерата си трето място в международната класация.

Той пропиля задатък от 4:2, само че осъществя основен пробив в 12-ия гейм, с цел да вземе първия сет.

Двубоят продължи равностойно, само че след 3:3 Медведев завоюва седем следващи гейма, с което записа и втория сет в сметката, а и поведе с 4:0 в третата част, а това се оказа решаващо.

Той записа 14 аса и 30 печеливши удара и реализира 11-а пореден триумф против противник от топ 10 на международната класация.

"Малко преди края на мача започнах да чувствам признаци на крампи на лявото бедро. Не го показвах, само че усещах, че кракът ми стартира да трепери, изключително при сервис. Хубавото е, че продължавах да спечелвам точките. Беше много горещо, само че когато идваш в Австралия, би трябвало да си подготвен за сходно време. Има дни с 18-20 градуса, само че има и дни в, които жегата направи те смазва. Андрей понесе мъчно изискванията, тъй че съм удовлетворен, че аз се оправих добре ", разяснява Медведев.

"Срещу другар в никакъв случай не е елементарно. От деца сме дружно. Но на корта всеки търси успеха. Това беше един от най-хубавите ми мачове напоследък. Победата в три сета, в случай че той играеше толкоз добре, е триумф ", добави той.
Медведев чака спечелилия от дуела сред Рафаел Надал и Стефанос Циципас.

"Очаквам огромно представление. Трябва да бъда подготвен, който и от двамата да победи ", сподели той.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР