Даниил Медведев се класира за осминафиналите на тенис турнира от

...
Даниил Медведев се класира за осминафиналите на тенис турнира от
Коментари Харесай

Медведев вече е осминафиналист в Мадрид

Даниил Медведев се класира за осминафиналите на тенис шампионата от сериите " Мастърс " в Мадрид с награден фонд от 7,7 милиона евро.

Поставеният под номер две в схемата руснак реализира поврат против своя съотечественик Александър Шевченко – 3:6, 6:1 и 7:5. Двубоят продължи 2:42 часа.

Медведев, който в никакъв случай не е печелил " Мастърс " купата на мадридския клей постави много старания, с цел да продължи напред. Шампионът от Откритото състезание на Съединени американски щати през 2021 година беше оптимално усложнен от международния номер 96 Шевченко. Медведев беше изцяло надигран в първия сет, преди да покаже класата си във втория.

22-годишният Шевченко завоюва пробив за 4:2 в решаващия трети сет, единствено с цел да може Медведев да върне брейк в идващото подаване.

Медведев още веднъж проби за 6:5, след което взе подаването и стигна до триумф. Следващият му противник е Аслан Карацев (Русия), който победи австралиеца Алекс де Минор с 6:3, 4:6, 6:4.

„ Шевченко игра добре. Той е млад, тъй че съм сигурен, че ще се изкачи в ранглистата, изключително в случай че играе като на този шампионат. Много съм благополучен, че през днешния ден съумях да го победя “, сподели Медведев за Шевченко.

Германецът Ян-Ленард Щруф също се наложи над Душан Лайович в три сета-6:7 (2) 6:3 и 6:3, до момента в който аржентинецът Педро Качин (Аржентина) изненада деветия подложен в схемата Франсис Тиафо (САЩ) – 6:1 и 7:6 (2).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР