Даниил Медведев се класира за финала в тазгодишното издание на

...
Даниил Медведев се класира за финала в тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Медведев срещу Джокович в повторение на финала от 2021

Даниил Медведев се класира за финала в тазгодишното издание на Ю Ес Оупън при мъжете, откакто реализира впечатляващ триумф в четири сета над миналогодишния първенец Карлос Алкарс - в обособените елементи 7-6 (3), 6-1, 3-6, 6-3, за малко над три часа и 20 минути здрава борба.


Третият в схемата руснак трябваше да отразява две точки за пробив в четвъртия гейм на откриващ сет, който бе доминиран от сервиращите. Закономерно ориста му бе решена в тайбрек, в който след разменени мини-пробиви за резултат 3-3, Медведев пое контрола върху събитията на корта и след четири следващи точки затвори частта в своя изгода. Повлиян от случилото се в края на сета, Алкарас нямаше отговор на играта на противника във втория, в който взе единствено един гейм, и по този начин се оказа на сет от отпадане в полуфиналите на конкуренцията. Опрян до стената, 20-годишният испанец проби в четвъртия гейм на третата част и не погледна повече обратно, с цел да понижи изоставането си. Ключов в четвъртия сет се оказа третият гейм, в който Медведев избави три точки за пробив, а по-късно проби на собствен ред в шестия, с цел да се приближи до крайната победа. Тя не пристигна по никакъв начин елементарно, откакто на руснака му се наложи да избавя нови три точки за връщане на брейка в деветия гейм, само че той се оправи и осъществя четвъртия си мачбол, с цел да откри място в третия си край в Ню Йорк.

Медведев направи девет аса, само че и 10 двойни неточности, до момента в който Алкарас записа две нули в тези графи. Третият подложен приключи с 82% извоювани точки на първи сервис, като отрази осем от деветте благоприятни условия за пробив пред противника. И двамата завършиха с позитивен баланс при уинърите и непредизвиканите неточности - 45-38 за Алкарас и 38-32 за Медведев.

В неделния край руснакът, който ще се бори за втора купа от Откритото състезание на Съединени американски щати, ще се изправи против трикратния победител в Ню Йорк Новак Джокович, който в ранния полуфинал не даде сет на американския гений Бен Шелтън за крайното 6-3, 6-2, 7-6 (4). Срещата продължи малко над два часа и 40 минути, като Ноле бе на път да си усложни задачата против 20-годишния представител на домакините, откакто взе безапелационно първите два сета, в които осъществя общо три пробива. Той поведе с ранен пробив в третата част, само че загуби преимуществото си в осмия гейм. Нещо повече - Шелтън имаше сетбол при 5-4 в своя изгода, само че не съумя да се възполва. Джокера още веднъж дръпна с брейк задатък при 6-5, само че още веднъж се пропука, пропускайки и мачбол, и по този начин се стигна до тайбрек. В него Ноле поведе с 3-0 и не изпусна нещата от собствен надзор, с цел да доближи 10-ия си край на Ю Ес Оупън в кариерата.


Джокович приключи с 84% успеваемост при точките, извоювани на първо подаване, като отрази четири от шестте благоприятни условия за пробив пред американеца. Той направи 28 уинъра и 25 непредизвикани неточности, до момента в който дебютантът в полуфинали на шампионат от Големия шлем Шелтън завърши с 30 печеливши удара, само че и 43 непредизвикани.

Така Джокера ще се бори за четвърта купа в Ню Йорк и рекордна 24-а от Шлема, с което ще изравни лидерката за всички времена Маргарет Корт. Триумф над Медведев в неделя ще го направи и най-възрастният първенец в историята на Ю Ес Оупън - на 36 години. Двамата с Медведев имат общо 14 мача посред им, като Джокович води с 9-5. Последният им дуел бе извоюван от руснака - на полуфиналите в Дубай по-рано тази година. Преди това Ноле бе в серия от четири следващи триумфа. Това ще е третият край сред двамата в шампионати от Шлема, като Джокович, който от понеделник ще бъде новият номер 1 в света при мъжете, победи на Аустрелиън Оупън 2021, само че Медведев взе реванш точно на Ю Ес Оупън по-късно същата година за първата си и единствена купа от Шлема до момента. В оня мач руснакът попречи на Джокера да направи календарен Шлем, печелейки и четирите шампионата от най-висока категория в една година. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР