Даниил Медведев се класира за финала на турнира от серията

...
Даниил Медведев се класира за финала на турнира от серията
Коментари Харесай

Медведев прекърши Циципас в първия полуфинал в Шанхай

Даниил Медведев се класира за финала на шампионата от серията ”Мастърс” в Шанхай. Поставеният под номер 3 Медведев сподели здрави нерви в преломните моменти и в профил шестия в схемата Стефанос Циципас (Гърция) със 7:6 (5), 7:5.

Daniil Medvedev at his BEST!

: @TennisTV | #RolexShMasters | @DaniilMedwed pic.twitter.com/g0DBfd6ENH
— ATP Tour (@atptour) October 12, 2019 Първият сет мина без пробиви, като при 4:4 Циципас пропусна три следващи благоприятни условия да вземе подаването на своя съперник. В тайбрека събитията още веднъж се развиваха изцяло равностойно, само че Медведев взе задатък за 6:5 с единствения мини-пробив и това се оказа решаващо.


Втората част стартира с ранен пробив на руснака и обстановката за №6 в схемата Циципас изглеждаше безнадеждна. При 5:4 и подаване на Медведев се стигна до непредвидена смяна. Гръцкият тенисист, който бе взел едвам три точки през този сет, когато Медведев бе на сервис, съумя да пробие на 15 и изравни за 5:5. Руснакът от своя страна сподели забележително самообладание и незабавно направи рибрейк, след което взе подаването си на 0 и по този начин затвори срещата.
58 Match Wins
45 Hard-Court Wins
21 ATP Masters 1000 Wins
9 ATP Tour Finals

This is some sort of season from @DaniilMedwed

: @TennisTV | @SH_RolexMasters pic.twitter.com/hbBKXarNzj
— ATP Tour (@atptour) October 12, 2019 В спор за купата финалистът от Откритото състезание на Съединени американски щати ще се изправи против спечелилия от дуела сред Александър Зверев (Германия) и Матео Беретини (Италия).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР