Даниил Медведев се изказа в подкрепа на решението на ATP

...
Даниил Медведев се изказа в подкрепа на решението на ATP
Коментари Харесай

Медведев: Удължаването на Мастърс турнирите е добро за тениса


Даниил Медведев се изрече в поддръжка на решението на ATP продължителността на Мастърс шампионатите в Мадрид и Рим да бъде увеличена на 12 дни. Вчера той записа първата си двусетова победа в испанската столица, надделявайки над Андреа Вавасори. На конференцията след дуела Медведев разяснява упованията си за по-нататъшното си присъединяване на Madrid Open, както и решението на ATP да се раздели със съдиите на линиите след края на идващия сезон.

„ Мачът мина добре, изключително поради обстоятелството, че при идването си в Мадрид не се усещах доста добре и по тази причина не организирах оптимална подготовка. Въпреки всичко обаче, постоянно излизам на корта с настройката за победа. Обичам да играя от главната линия, което от време на време ми носи неприятности, като да вземем за пример в Монте Карло, защото на тамошния корт няма задоволително място. Тук обаче се усещам доста по-комфортно “ – сподели международният №3.

„ Мисля, че удължаването на Мастърс шампионатите е нещо положително за тениса. В Мадрид и Рим това се случва за пръв път тази година и уредниците би трябвало да свършат още работа, което е обикновено. Тук са създали още един ресторант, което е отлично. Преди шампионата съществуваха опасения, че няма да има задоволително пространство за играчите, само че съгласно мен този проблем е избегнат. При новия формат играем повече мачове, само че, както споделих, съгласно мен това е добре за тениса, защото води до повече промени в ранглистата и повишение на интереса. Все още не съм формирал изцяло мнението си по тази тематика, само че към този момент считам, че промяната е сполучлива “ – добави първата ракета на Русия.

Медведев разяснява и решението на ATP от началото на сезон 2025.

„ Това е доста комплицирана тематика, защото много хора ще изгубят работата си вследствие на този развой. Положителното в тази ситуация е, че няма да има разногласия по отношение на това дали топката е добра или не. В шампионатите на клей постоянно се случва играчът да вижда, че топката е навън, след което съдията на стола идва и удостоверява това. Тези моменти евентуално ще изчезнат изцяло, защото няма по какъв начин да спориш с машината. От спортна позиция това решение е вярно, само че от житейска – не съм сигурен “.

Медведев показа и упованията си за идния конфликт със международния №96 Александър Шевченко.

„ Със Саша се познаваме. Много пъти сме играли дружно „ Rainbow 6″ на PlayStation. Запознахме се на ATP Cup преди две години. Това беше неговото първо пътешестване отвън Европа. Добри другари сме и се веселя, че в последно време играе толкоз добре. Ще би трябвало да дам всичко от себе си, с цел да го победя “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР