Даниил Медведев продължи към 1/2-финалите в Пекин без загубен сет.

...
Даниил Медведев продължи към 1/2-финалите в Пекин без загубен сет.
Коментари Харесай

Медведев не показа сантименти към съотборник в Laver Cup и оформи мечтан 1/2-финал с Алкарас

Даниил Медведев продължи към 1/2-финалите в Пекин без изгубен сет. Миналогодишният финалист трябваше да се изправи против Флавио Коболи, с който бяха съотборници на миналия Laver Cup, а в последна сметка развръзката беше същата като при срещата им в третия кръг на US Open, откакто руснакът не даде нито сет на 22-годишния италиански гений - 6:2 6:4 за 1 час и 29 минути игрово време.

По този метод Медведев оформи желан за почитателите конфликт за място във финала, тъй като му следва да се изправи против Карлос Алкарас, от който е губил 5 от последните им 6 срещи и неотдавна московчанинът съобщи, че точно Карлитос е най-трудният противник за него в цялата му кариера до момента.

Бившият номер едно имаше отговор за всеки един опит на младока да изостри темпото и го вкарваше в обичаните си продължителни разигравания от дъното на корта, което докара до пробив за 2:1 в интерес на любимеца.

В идващите минути Коболи опита безусловно всичко, с цел да върне пробива и имаше общо седем шанса в ответните две подавания на третия подложен, само че по този начин и не осъществя нито една от всички тези опция, а опитният руснак на собствен ред реализира сполучливо втори брейк и затвори скоропостижно откриващия сет.

Втората част започва с размяната на по един бърз пробив от двете страни и непоставеният състезател към този момент стоеше надалеч по-добре на корта, единствено че не съумяваше да извлече никакви дивиденти от своя сервис и доста скоро се оказа догонващ с 2:4.

Коболи даде всичко от себе си в опит да удължи мача, спасявайки редица брейкболи и даже имаше късмет да изравни за 5:5, единствено че миналогодишният финалист не трепна и по този начин на следващия ден той ще има късмет да вземе реванш от Алкарас за загубата, която му беше нанесена от испанеца в 1/2-финалите на Уимбълдън.

Steady Meddy
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР