Даниил Медведев продължава да показва солидната си форма през 2024-та.

...
Даниил Медведев продължава да показва солидната си форма през 2024-та.
Коментари Харесай

В истински трилър: Медведев сломи Корда в ИУ и оформи сблъсък с Григор!

Даниил Медведев продължава да демонстрира солидната си форма през 2024-та. Досега той е позволил единствено две провали, а през днешния ден надделя един от дребното тенисисти отвън топ 20 в тура, които имат позитивен баланс против руснака, Себастиан Корда, с резултат 6:4, 5:7, 6:4, като в идващия кръг ни следва героичен дуел против Григор Димитров!

Още в самото начало международният номер 4 доминираше играта, пробивайки два следващи пъти над съперника си и повеждайки с удобното 5:2. Впоследствие равнището на сервис играта на " мейджър " първенеца се намали, от което американецът се възползва и се завърна в играта и бе покрай обрата, но по-опитният съперник не разреши това да се случи и поведе с 6:4.

Вторият сет също стартира по проект за представителя на топ 5, печелейки подаване от началния удар на Корда. Световният номер 29 обаче отвърна на същото още в идващия гейм. Следваха още два следващи пробива, което направи борбата равностойна. В дванадесетия гейм пред някогашния номер 1 се отвори опцията да стигне до тайбрек, но тъкмо в този миг по-младият му конкурент извърши поврат и изравни сетовете с резултат 7:5. 

Последната част на дуела ни предложи същински трилър, траял съвсем един час. Станахме очевидци на дълги разигравания и оспорвани подавания, като и двамата имаха опцията да поведат с по-комфортна преднина. След 3:3 обаче Медведев показва класата си над съперника и рутинно завоюва идващите 3 гейма и по този начин любимецът завоюва третия гейм и надлежно мача.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР