Даниил Медведев продължава да е без загубен сет на турнира

...
Даниил Медведев продължава да е без загубен сет на турнира
Коментари Харесай

Медведев сломи любимеца на публиката в Маями и ще търси реванш от Синер за финала на АО!

Даниил Медведев продължава да е без изгубен сет на шампионата в Маями. Защитаващият първенец трябваше да премери сили с чилиеца Николас Джари, който несъмнено получава най-голяма поддръжка от публиката в хода на шампионата, само че даже и южноамериканските почитатели не бяха в положение да нарушат концентрацията на Медведев, който сподели забележително самообладание и надви с крайното 6:2 7:6(7) за 1 час и 42 минути игра.

Така ще станем очевидци на повтаряне от миналогодишния край, тъй като руснакът ще премери сили с Яник Синер, против който до наскоро имаше преднина от 6:0 в директните им конфликти, само че Синер отговори със серия от 4 следващи победи, като последната пристигна след поврат от 0:2 сета в тазгодишния край на Аустрелиън Оупън.

Бившият номер едно беше като същинска стена в откриващия сет, като доближаваше до всяко едно нападателно продължение на своя противник и непрестанно го караше да прави спомагателни удари, а грешките на чилиеца не закъсняваха. Напълно разумно точно Медведев пръв доближи до опция да пробие и се възползва при третия си късмет, с цел да отмъкне подаването на 22-ият подложен, след кеото не му даде даже брейкбол и с лекост затвори първия сет в своя изгода.

Постепенно Джари се отпусна на корта и стартира да експлоатира прекомерно отбранителната позиция при посрещане на своя конкурент, предприемайки чести офанзиви към мрежата, в които беше непогрешим. Това въодушеви почитателите по трибуните и те се опитваха по всякакъв начин да подкрепят своя любим, само че за тяхно страдание, то любимецът също се справяше безпроблемно на свое подавaне и равенството властваше на корта до 5:5.

Тогава по-нискоранкираният тенисист заигра на оптимален риск и уинърите започнаха да се нижат от неговата ракета, което докара до първа точка за пробив пред него в конфликта. Медведев пък не се тормози по никакъв метод и се измъкна благодарение на няколко отлични сервиси, с цел да се стигне до тайбрек. Там руснакът пръв реализира мини брейк, единствено че Джари завоюва пет от идващите шест разигравания, повеждайки с 5:3.

Световният номер 4 обаче към този момент беше обърнал един тайбрек в шампионата от доста тежка позиция, наваксвайки пасив от 0:4 против Доминик Кьопфер и още веднъж сподели, че в никакъв случай не би трябвало да бъде отписван, откакто още веднъж откри излаз от тежкото състояние и затвори мача в поредни сетове.

Divine 9️⃣

The moment locked up his ninth consecutive win, 6-2 7-6(7) over Nicolas Jarry.
— Tennis TV (@TennisTV)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР