Даниил Медведев откри по страхотен начин сезона си на твърди

...
Даниил Медведев откри по страхотен начин сезона си на твърди
Коментари Харесай

Без проблеми за световния номер 1: Медведев с образцово начало в Синсинати

Даниил Медведев откри по страховит метод сезона си на твърди кортове, откакто завоюва трофея в Лос Кабос, само че след това имаше малшанса да срещне Ник Кирьос на старта в Монреал и позволи проваляне. Днес обаче международният номер едно още веднъж се върна на победния път, надигравайки Ботик ван де Зандсхулп в откриващия си мач от Мастърса в Синсинати - 6:4 7:5. Нидерландецът беше равносилен през по-голямата част от конфликта, само че международният номер едно сподели по-голяма непоклатимост в решителните моменти, което му разреши да запише трети триумф от също толкоз срещи с този противник. Така московчанинът откри място в осминафиналната фаза на шампионата, където го чака среща с един всред Денис Шаповалов и Томи Пол.

Двубоят стартира чудесно за любимеца, който проби още в първия гейм и с лекост затвърди своето преимущество. Впоследствие някогашният първенец имаше благоприятни условия да отнеме всяка от идващите две подавания на ван де Зандсхулп, единствено че непоставеният състезател показва отлична психическа резистентност. 24-ият в света последователно изравни силите на корта, но съперникът му беше безукорен на сервис и закономерно първата част беше извоювана от лидера в схемата.

Вторият сет още веднъж започва с ранен брейк за Медведев, но този път нидерландецът отреагира и незабавно възвърне паритета. По-нискоранкираният играч впечатляваше с ускорението на форхендите си и несъмнено разбиваше ритъма на своя противник с ексцентрични отигравания и излизания към мрежата. Ван де Зандсхулп даже се избави от обстановка 0:40 в деветия гейм, само че това беше последната му положителна демонстрация и руснакът затвори мача в своя изгода.

Daniil sails on
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР