Даниил Медведев от Русия и Новак Джокович от Сърбия играят

...
Даниил Медведев от Русия и Новак Джокович от Сърбия играят
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Даниил Медведев - Новак Джокович 3:6, 6:7, сърбинът прави фурор

Даниил Медведев от Русия и Новак Джокович от Сърбия играят при резултат 3 :6, 6:7 (5:7)  в мъжкия край на US Open.

ПЪРВИ СЕТ 3:6

Още в първия сервис гейм на Джоковик се стигна до превъзходни разигравания, като едно от тях надвиши 20 удара. Резултатът бе 30:30, само че Ноле сподели темперамент и с два чудесни сервиса съумя да завоюва първия гейм в конфликта.

Медведев не бе убеден на старта, позволи и двойна неточност, а Джокович от дъното на корта бе безпределно постоянен, като съумя да пробие на нула и да поведе с 2:0 гейма.

Сърбинът имаше проблеми при подаването си, като на два пъти извика Медведев на мрежата, само че руснакът и двата пъти съумя да го размине и резултатът бе 0:30. Ноле се концентрира и съумя да обърне гейма, недавайки повече точка на противника, завършвайки с ас.

Медведев се оправдава, като съумя да вземе подаването си на 15, а първият му сервис бе на висота, до момента в който Ноле позволи две непредизвикани неточности, с цел да бъде понижен резултатът.

Новак Джокович и Даниил Медведев продължиха с шоуто, като направиха феноменално разиграване с 36 удара, извоювано от руснаха. Точките бяха 0:30, само че Джокович игра сервис-мрежа и съумя да впечатли със ужасно воле. Той повтори същата композиция, с цел да стане резултатът 40:30. Стигна се до 40:40, само че сърбинът сподели самообладание, скъсявайки разиграванията и завоюва гейма.

Руснакът бе постоянен на личен сервис и въпреки да позволи две непредизвикани неточности, заради грешки на Ноле, съумя да завоюва подаването си и да понижи резултата на 2:4. 

Джокович бе доста деен, въпреки и да сервираше с последния комплект топки, а сърбинът натискаше съществено, като мъчно даваше опция за офанзива на съперника и затвори подаването си на 30 след страховит уинър по правата, а резултатът стана 5:2.

Ноле имаше сетбол на сервис на Медведев, само че руснакът вкара превъзходен сервис и съумя да се оправи. Даниил позволи двойна неточност, а по-късно и сбърка късата топка, като се стигна до втори сетбол за Джокович. Той още веднъж бе отразен от Медведев, който излезе самоуверено на мрежата и приключи със смач. След това нямаше проблеми и остана в сета, намалявайки резултата - 3:5.

Новак Джокович трябваше да покаже най-хубавия си тенис, като при 30:15 имаше доста огромно разиграване, траяло още веднъж над 30 удара, което Ноле съумя да завоюва, с помощта на търпението си. Последва непредизвикана неточност на Медведев, а сърбинът съумя да затвори първия сет и да вземе задатък в борбата.

ВТОРИ СЕТ 6:7 (5:7)

Медведев имаше съществени компликации в първия си сервис гейм от втория сейт. Стигна се до 40:40, като руснакът позволи и две двойни неточности при подаването си, само че бе по-агресивен и съумя да осъществя някои страхотни уинъри, основно след прекрасен начален удар. Все отново, руснакът започва сполучливо и съумя да завоюва гейма.

Джокович бе доста акуратен, като нападна на няколко пъти мрежата и съумя да сполучи, предизвиквайки неточности у противника, а сърбинът завоюва подаването си на 0.

Медведев имаше компликации при сервис гейма си, като се стигна до 40:40, само че руснакът вкара няколко чудесни първи сервиса, които не оставиха шансове на съперника и съумя още веднъж да затвори подаването си на 40.

Джокович бе убеден на начален удар, като се стигна и до едно дълго разиграване, траяло 28 удара, само че сърбинът го завоюва с доста красиво отиграване до мрежата. При 40:0 Ноле затвори гейма с нова композиция сервис мрежа.

Медведев стартира с две непредизвикани неточности, като извади топката в навън, само че след това се стигна до 30:30, а руснакът стовари два поредни страхотни аса и затвори гейма.

Феноменалнят Новак Джокович още веднъж не даде никакъв късмет на противника, като бе извънредно атакуващ и на два пъти завършваше наоколо до мрежата, а най-после затвори подаването си със страховит ас, с цел да изравни геймовете във втория сет.

Ноле бе страховит, като съумя да направи един свръхестествен уинър, реализирайки невероятна къса топка, за която бе приветстван шумно. Стигна се до 40:15, само че Джокович не се отхвърли и имаше опция за пробив, която бе бързо отразена с прелестен сервис на Медведев. Ноле имаше нова чудесна опция да сбърка, само че позволи непредизвикана неточност, а противникът му също позволи такава по-късно.  Последва нова феноменална точка, която продължи доста дълго, а Ноле остана без въздух и падна непосредствено на земята, откакто позволи непредизвикана неточност при опит за слайс. Сърбинът не се съобщи и незабавно направи нов извънземен уинър, изравнявайки за следващ път точките. Личеше си, че Ноле е изтощен, а Медведев се възползва и затвори гейма с ас.

Джокович имаше проблеми в подаването си, като направи една непредизвикана неточност и позволи първата си двойна неточност, като се стигна и до 40:40, откакто сърбинът направи къса, която бе безпроблемно достигната и приключена от Медведев. Руснакът по-късно осъществя голям пропуск, само че Ноле направи нова двойна неточност. Джокович си личеше, че е изтощен и бе придвидим, пробвайки да трансферира съперника си, който направи превъзходен смач и пред Медведев се откри първата точка за пробив в мача. Сърбинът игра сервис мрежа и направи свръхестествен свършек, а публиката още веднъж бе на крайници. Джокович бе отново неукротим, излизайки нови два пъти на мрежата, като съумя да измъкне гейма.

Ноле опитваше бързо да приключваше разиграванията, като рискуваше повече, показвайки забележима отмалялост, а Медведев нямаше проблем с това и затвори подаването си на 0.

Джокович още веднъж имаше доста съществени компликации на собствен сервис, като се стигна до 40:30, само че Ноле съумя тъкмо тогава със своя начален удар да отмъкне гейма, а умората в тялото му си личеше от ден на ден.

Медведев направи един страховит уинър по правата от бекхенд, само че по-късно резултатът стана 30:30, при което Джокович направи феноменална къса, само че руснакът бе квалифициран и пласира навръх линията неповторим удар, който му донесе успеха в разиграването.  Стигна се до извънземно разиграване, в което имаше всичко от тениса, двамата демонстрираха страхотна класа. Първ Джокович пусна къса, а Медведев стигна до нея, като последва и смач, а Ноле сякаш се беше отказал, само че по-късно приключи с свръхестествен минаващ удар - 40:40. Руснакът стовари всеизвестен отговор с прелестен сервис, а по-късно сърбинът направи и непредизвикана неточност и геймът завърши.

Проблемите при Джокович продължиха, като той позволи две двойни неточности, а най-после се стигна и до сетбол за Медведев, откакто Ноле най-вече се защитаваше, а Медведев натисна спусъка с бекхенд по правата. Ноле показва стоманените си нерви, като още веднъж извърши сервис мрежа и съумя да приключи по страховит метод, отразявайки точката за пробив. Джокович нападна и принуди противника си да сбърка - преимущество за сърбина. Геймът продължи над 12 минути, само че сърбинът съумя да го измъкне с прецизния си сервис.

Медведев стартира чудесно със страхотна офанзива и не остави шансове на съперника - 1:0. Джокович позволи непридизвикана неточност и това е минипробив - 2:0 за Медведев. Ноле атакува и бе нападателен, а руснакът нямаше по какъв начин да реагира - 2:1. Сърбинът се защитаваше най-вече, само че най-после не устоя и Медведев реализира задачата си - 3:1. Първата ракета на Русия вкара добър сервис, само че след това позволи изненадваща неточност и мини пробивът бе върнат - 3:2. Джокович пласира превъзходен начален удар и съумя да изравни точките - 3:3. Ноле още веднъж нападна към мрежата незабавно след сервиса, а Медведев отново нямаше отговор - 4:3 за сърбина. Двамата си размениха някои извънредно рискови удари, а най-после Джокович опита удар по правата, който бе доста сложен и излезе в навън - 4:4. Двамата направиха удивително разиграване, което бе най-хубавото от началото на мача. Първо Джокович спусна виртуозна къса, само че Медведев направи контра къса, която бе още по-добра и съумя да завоюва точката - 5:4 за Даниил. Ноле атакуваше с бехкенд по диагонала и продължаваше да прави по-дълбоки удари, като най-после руснакът не съумя да върне последната - 5:5. Сърбинът направи още веднъж сервис мрежа и съумя за следващ път да завоюва по този метод точката - 6:5 за Джокович. Ноле изчака своя късмет, а Медведев прибърза и направи непредизвикана неточност от бекхенд, след която сетът завърши.

ТРЕТИ СЕТ 0:0
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР