Даниил Медведев определено се намира в най-добрата си форма от

...
Даниил Медведев определено се намира в най-добрата си форма от
Коментари Харесай

Медведев: След Australian Open бях блокирал, но сега се чувствам невероятно


Даниил Медведев несъмнено се намира в най-хубавата си форма от доста време насам. Още е едвам началото на март, само че руснакът към този момент може да се похвали с три трофеи през сезона – с една повече, в сравнение с за цялата 2022 година Медведев разкри, че негов съотечественик от Тура му е оказал помощ да излезе от рецесията след Australian Open, само че не назова името му.

„ Никога до момента не съм печелил купа в три следващи седмици. Нивото ми не игра сега е необикновено. След загубата от Корда на Australian Open бях блокирал и не знаех по какъв начин мога да трансформира нещата. Преди мача ми против Давидович Фокина в Ротердам желаех съвет от различен съветски тенисист и го попитах по какъв начин бих могъл да изляза от тази дупка. Сега съм на гребена на вълната, само че ми е ясно, че в случай че отпадна рано в Индиън Уелс увереността ми още веднъж ще изчезне. В момента обаче се усещам необикновено и съм пределно стимулиран да надвивам във всеки мач. Мисля, че е изцяло реалистична цел да печеля пет трофеи през годината и да подобря персоналния си връх в това отношение “ – сподели първенецът от US Open 2021 пред уеб страницата на ATP.

‘След загубата от Надал на финала в Мелбърн предходната година ми беше ясно, че ще ми е нужно известно време, преди още веднъж да намеря метод да надвивам топ играчите. Знаех, че в случай че намеря метод да се възстановя от това проваляне, ще ми е по-лесно да побеждавам над останалите тенисисти, защото към този момент го бях правил неведнъж “ – добави международният №7.

Медведев разяснява и тактическия си метод към мачовете през последните седмици.

„ Всеки път, когато излизам на корта, единствената ми цел е да надвивам и мисля, че открих верния метод. Ако просто играех нападателно от главната линия също щях да спечелвам доста мачове, само че не толкоз, колкото с сегашния ми жанр. Знам, че съперниците ми си мислят, че късите топки са добра тактичност против мен поради позиционирането ми на корта, само че съумявам да разгадая желанията им и да се придвижвам бързо. Мисля, че най-важното в тениса е душeвността, а аз работих доста в това отношение “.

Руснакът все по-често пътува с щерка си по шампионати и показа какво е възприятието. „ Няма да ви неистина – без опциите, които имам като състезател от моя сан и всички хора, които ми оказват помощ, би било невероятно да пътувам с щерка си. Тя обаче е положително момиче, спи доста и се държи отлично. Прекрасна е. Това, че имам опция да извозвам време с преди мачовете, ми доставя голямо наслаждение и ме стимулира в допълнение “.

Медведев бе запитан и къде държи своите титли. „ Слагам ги покрай тв приемника в хола, с цел да мога да ги виждам непрекъснато. Разбира се, трофеят от US Open е на почетно място, тъй като е от Големия шлем и е доста хубав. Любимият ми обаче е този от Синсинати, защото от време на време държим в него цветята, които правя подарък на жена си “ – отговори с усмивка руснакът.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: Лазаров, Мъри и една алена рокля
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР