Даниил Медведев определено обича да се изправя срещу Феликс Оже-Алиасим

...
Даниил Медведев определено обича да се изправя срещу Феликс Оже-Алиасим
Коментари Харесай

6 от 6: Медведев разгроми световния номер 9 за втора поредна седмица и е финалист в Доха!

Даниил Медведев несъмнено обича да се изправя против Феликс Оже-Алиасим и го потвърди за следващ път през предходната седмица, когато руснакът не остави никакви шансове на защитаващия първенец в Ротердам и наследи трофея от него.

Днес пък някогашният номер едно и канадецът още веднъж трябваше да премерят сили, като този път сцена на тяхната битка беше централния корт на ATP 250 конкуренцията в Доха, а още веднъж победител излезе Медведев, който резервира своя съвършен баланс в директните си дуели с младока, надделявайки за шести следващ път против него - 6:4 7:6(7).

Така московчанинът се класира за втория си следващ край, а там му следва да се изправи против двукратния първенец Анди Мъри, който реализира нов приказен поврат и на следващия ден ще опита да завоюва своята първа купа от четири години насам.

Началото беше мечтано за тогавашния първенец от US Open, тъй като той проби още на старта и нямаше никакъв проблем да доближава до всеки един от по-острите удари на противника си. Световният номер девет пък беше прекалено нападателен и това водеше до съществено количество непредизвикани неточности от неговата ракета.

Тези условия разрешиха на третия подложен да се снабди с късмет за реализирането на нов брейк, единствено че не се възползва от отворилата се пред него опция и внезапно Оже-Алиасим влезе в серия от уинъри, което му разреши да възвърне равенството при 4:4. Отговорът на тазгодишния първенец от Ротердам беше мълниеносен и той не пропусна нито топка повече до края на първата част, с цел да я прибави в личния си актив.

Вторият се разви безусловно идентично, откакто Медведев си обезпечи ранен задатък, само че още веднъж позволи спад в равнището си на коцентранция и разреши равнене на резултата. Този път обаче 22-годишният тенисист се задържа в борбата и докара нещата до тайбрек, където даже разполагаше с общо 3 сетбола, единствено че ръката му трепна и до изненада не се стигна.

Winning Machine
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР