Даниил Медведев определено не е любител на турнирите на червени

...
Даниил Медведев определено не е любител на турнирите на червени
Коментари Харесай

Медведев срещна известни трудности с екзекутора на Мъри, но не допусна изненада в Мадрид

Даниил Медведев несъмнено не е фен на шампионатите на червени кортове и ясно доказателство по тази причина е, че в никакъв случай не е печелил трофей на тази настилка. През тази година обаче руснакът демонстрира играта, която в предишното му разреши да оглави международната класация и неслучайно до неотдавна се намираше в серия от 19 следващи победи.

Московчанинът за момента се бори сполучливо с ненавистта си към клея, откакто доближи до четвъртфиналите в Монте Карло и загуби от бъдещия финалист Холгер Руне, а през днешния ден записа едвам втората си победа в кариерата на Мастърса в Мадрид, с цел да откри място в третия кръг на надпреварата.

Поставеният под номер две се оправи с екзекутора на двукратния първенец Анди Мъри, а точно италианеца Андреа Вавасори, надигравайки го с рутинното 6:4 6:3 и в идващия кръг ще срещне своя съотечественик Александър Шевченко (световен номер 96).

Вавасори изглеждаше доста въодушевен в началните минути и се създаваше чувството, че е кадърен да сътвори нова сензация, откакто още в първия гейм се снабди с две точки за пробив. Сервисът на Медведев се задейства тъкмо в точния момент, само че несъмнено международният номер 164 имаше игрово преимущество и се възползваше от прекомерно пасивната позиция на съперника си при посрещане, атакувайки непрестанно мрежата. Аутсайдерът с лекост минаваше през своите подавание и даже се снабди със прикрит сетбол при 4:4, единствено че руснакът сподели по-голямата си класа във значимите моменти и затвори частта с съдбоносен пробив в десетия гейм.

Вторият сет протече надалеч по-спокойно за първенеца от Маями, който съвсем не губеше разигравания на личен начален удар и съвсем постоянно разминаваше сполучливо противника си, чиито нападения към мрежата продължаваха да бъдат все толкоз непрекъснати. Така Вавасори към този момент не разполагаше с детайла на изненадата в своя боеприпас и фавоиртът завоюва 11 от последните 12 точки в мача, с цел да се поздрави с крайната победа.

32 wins through the first third of 2023
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР