Даниил Медведев очевидно не е простил и забравил пораженията си

...
Даниил Медведев очевидно не е простил и забравил пораженията си
Коментари Харесай

Медведев: Искам да побеждавам всички, но най-вече Надал


Даниил Медведев явно не е дал прошка и не запомнил провалите си от Рафаел Надал през последните години. Руснакът на два пъти загуби от Матадора на край на Големия шлем, като и в двата случая дуелът бе трагична петсетова борба, а по-рано през сезона испанецът надви и на финала в Акапулко.

На конференцията след вчерашната си победа над Роберто Баутиста Агут международният №4 съобщи, че постоянно излиза с по-специална мотивация против Надал, само че в този момент е напълно концентриран върху идния конфликт с различен представител на „ Голямата тройка “ – Новак Джокович.

„ Много съм благополучен, че още веднъж ще играя против Новак. Преди малко си дадох сметка, че това ще е едвам вторият мач посред ни тази година след оня на Ролан Гарос. Мисля, че заформихме доста положително съревнование. Разбира се, не е даже покрай тези, които той построи с Роджър и Рафа, само че все пак се представяме на високо равнище и съм окуражен да дам всичко от себе си. Искам да надвивам всички, само че най-много Надал, защото изгубих два финала на Големия шлем против него и имам защо да си връщам “ – съобщи миналогодишният първенец на US Open.

Медведев ба безапелационен, че е доста удовлетворен от представянето си в Астана и е оптимист за идния дуел с Джокера. Поставеният под №2 руснак даде асмо 11 гейма в предходните си три дуела и показва най-хубавия си тенис, откогато се завърна на корта след интервенция от херния.

„ Доволен съм, че играя по верния метод, стабилен съм и върша живота на съперниците си сложен. Щастлив съм, че победих Баутиста Агут, защото мачовете против него в никакъв случай не са лесни. Той е доста умел и е мъчно да го изненадаш, по тази причина се стараех да играя разнообразно и непредсказуемо. Целта ми беше да го изненадам и несъмнено съумях да го направя “ – разяснява някогашният №1.

Предстоящия конфликт ще бъде единадесети сред Медведев и Джокович, като досега салдото е 6-4 в интерес на сърбина. Мачът е втори в програмата и ще стартира не преди 15:00 ч.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР