Даниил Медведев неведнъж е показвал афинитета си към игра в

...
Даниил Медведев неведнъж е показвал афинитета си към игра в
Коментари Харесай

За по-малко от час: Медведев разгроми Басилашвили и си гарантира суперсблъсък с Тийм

Даниил Медведев нееднократно е показвал афинитета си към игра в зала, като това бива доказано и от обстоятелството, че досегашният лидер на международната класация може да се похвали с по една купа от Мастърса в Париж и Финалите на АТР, точно които са най-големите съревнования на закрито в края на тенис сезона. Руснакът при започване на сегашния месец взе присъединяване в Астана, където се отхвърли с контузия по време на полуфиналната си битка с Новак Джокович, но през днешния ден показва, че физическите проблеми са зад тила му и потегли с безапелационен триумф над Николоз Басилашвили във Виена, задържайки се едвам 59 минути на корта - 6:2 6:2. За международния номер 5, който е и топ подложен на надпреварата в австрийския град, следва във втория кръг да се изправи против локалния любим и сходно на него някогашен първенец от US Open - Доминик Тийм.

В началото на дуела грузинецът изпитваше съществени компликации с това да бъде равносилен на Медведев, заради което грешките от ракетата му заваляха и любимецът си обезпечи ранен пробив задатък. Темпото на игра беше високо и двамата състезатели ни правеха очевидци на бърз процес на събитията, като всичко това работеше в интерес на топ поставения, който очевидно се усещаше в свои води и повиши нивото си в заключителната фаза на сета, причислявайки го към сметката си чрез втори брейк.

Във втората част наблюдавахме своебразно копие на всичко случило се до този миг и Басилашвили за следващ път се пречупи пред монотонния жанр на игра от руснака, който притъпяваше остротата в ударите на съперника и излезе напред с пробив - 4:1. Медведев с всяка минала минута целеше да покаже какъв брой добре се усеща на корта във Виена, като това го доказваха и всички положителни знаци от днешното показване на някогашния първенец от Откритото състезание на Съединени американски щати, който се поздрави с крайния триумф още при начален удар на международния номер 94, записвайки една от най-разгромните си победи за годината.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР