Даниил Медведев не започна настоящия сезон по най-добрия начин, след

...
Даниил Медведев не започна настоящия сезон по най-добрия начин, след
Коментари Харесай

Крах за защитаващия шампион в Шанхай: Корда отново не отпусна нито сет на Медведев и го елиминира

Даниил Медведев не стартира сегашния сезон по най-хубавия метод, откакто беше надвит от Себастиан Корда в третия кръг на Аустрелиън Оупън. Тогава руснакът отстъпи в поредни сетове и съобщи, че евентуално младокът се е надскочил във въпросния ден, тъй като другояче би бил неизменима част от международния топ 10.

Оттогава насам някогашният номер едно реализира страхотни резултати, печелейки цели 5 нови трофеи, до момента в който Корда беше малтретиран от травми и му се наложи да отсъства за към 4 месеца от кортовете, което забави съществено неговия напредък.

В момента обаче американецът е още веднъж в оптимална кондиция и през днешния ден сподели, че успеха му над Медведев надалеч не е била инцидентна, надигравайки го още веднъж, с цел да се класира за осминафиналите на Мастърса в Шанхай - 7:6(8) 6:2. Така конкуренцията се раздели със защитаващия си първенец, а 26-ият подложен ще премери сили с един всред Франсиско Серундоло и Мартон Фучович в идващия стадий.

Първият сет се трансформира в истински сервис мастърклас от страна на двамата тенисисти, коиито с лекост задържаха личните си подавания и не видяхме нито една точка за пробив. Категорично Корда държеше иницативата в разиграванията и вземаше топката оптимално рано, което не даваше нужното време на Медведев да се приготви за ударите си и любимецът допускаше повече неточности от нормалното за себе си.

В последна сметка се стигна до тайбрек, в който изглеждаше, че въпреки всичко международният номер три ще наложи волята си, имайки поради, че той доближи до два следващи сетбола, единствено че по-нискоранкираният тенисист не се съобщи и осъществя страховит поврат, с цел да измъкне първата част.

Това наподобява нанесе сериозен удар по самочувствието на московчанина, тъй като неговата игра се разпадна изцяло в идващите минути и американецът скоропостижно се откъсна напред с 3:0 гейма. Вторият подложен непрестанно варираше с позицията си на ретур и се опита да заиграе малко по-агресивно, което даде прочут резултат, само че младокът беше безусловно непробиваем и даже най-после осъществя още един брейк, с цел да реализира една от най-значимите победи в своята кариера, реализирайки печеливш бекхенд ретур на мачбола си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР