Даниил Медведев не успя да контролира емоциите си в полуфиналния

...
Даниил Медведев не успя да контролира емоциите си в полуфиналния
Коментари Харесай

След вчерашното прехвърчане на искри: Медведев и Циципас с наложени глоби

Даниил Медведев не съумя да управлява страстите си в полуфиналния дуел със Стефанос Циципас през вчерашния ден и сподели една не толкоз приятна за феновете страна от своя темперамент. Руснакът навлезе в спор със съдията Хауме Кампистол, тъй като съгласно Медведев той толерира дейностите на бащата и треньор на Стефанос - Апостолос Циципас. По думите на международния №2 Циципас-старши непрестанно е давал директиви на своя наследник от трибуните без да бъде подложен на критика за това, което изкара отвън релси Даниил и той нееднократно прекрачи границата на положителния звук в полемиките с арбитъра.

По-късно Медведев съжали за острата си реакция, само че това не бе задоволително за Тенис Австралия. Организаторите на Australian Open постановиха не една, а цели две санкции на международния номер две. Едното наказване е на стойност от 8000 $ и е за непочтено поведение, а второто - 4000 $, за неспортсменско държание.

Макар и да постановат наказания на руснака, виновните лица на шампионата въпреки всичко признават, че бащата на Циципас е нарушил разпоредбите на ATP и ще глобят също по този начин и международния номер четири. Неговото парично наказване от вчерашния мач е на стойност от 5000 $, само че това не е единственият дуел в хода на Australian Open, в който Апостолос подсказва на своя наследник и заради тази причина Стефанос сумарно ще би трябвало да заплати 13 000 $.

New: competition in the men’s fines list, stacked with multiple-offenders, is as competitive as on court!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР