Даниил Медведев не се съмнява, че Новак Джокович е най-великият

...
Даниил Медведев не се съмнява, че Новак Джокович е най-великият
Коментари Харесай

Медведев не се съмнява, че Джокович е най-великият в тениса

Даниил Медведев не се съмнява, че Новак Джокович е най-великият тенисист в историята, а международният номер 3 има вяра, че способността на сърбина да печели победи даже в неприятните си дни го отличава от останалите.

Джокович завоюва рекордна 23-а купа от Големия шлем за мъже на Откритото състезание на Франция предишния месец, с цел да изпревари Рафаел Надал. 36-годишният сърбин се цели към осми трофей на " Уимбълдън ", който стартира в понеделник.

Победата в Лондон ще изравни Джокович с Маргарет Корт с по 24 трофеи от Шлема на върха във безконечната класация.

" Не знам по какъв начин го прави. Мисля, че в случай че съм прав, Новак играе съвсем на 50 % от опциите си. Но той има присъединяване на 70 огромни шампионата и в 35(34) от тях беше на край. Не знам по какъв начин е допустимо ", сподели Медведев пред кореспонденти.

" Всъщност и той има неприятни дни, като всички останали. Но даже в тези неприятни дни съумява да победи противника. Всъщност това е мъчно, тъй като си един против един. И двамата желаят да завоюват. Не знам по какъв начин го прави. Ето за какво за мен той е най-великият в историята на тениса. Но това кардинално, несъмнено, е противоречиво ", добави руснакът.

Medvedev says all-conquering Djokovic is the 'greatest'
— Reuters (@Reuters)
След като завоюва и Откритото състезание на Австралия при започване на годината, Джокович се стреми да запише календарен Шлем, спечелвайки и четирите огромни шампионата в границите на един сезон.

Медведев победи Джокович на финала на Откритото състезание на Съединени американски щати през 2021-а, с цел да лиши международния номер 2 от всички трофеи от Шлема в една година.

" За да мога да го победя на шампионат от Големия шлем, може би би трябвало да съм по-добър от нормално, само че тогава изиграх необикновен мач ", сподели съветският тенисист.

" Това ме прави още по-горд, че съумях да го направя, като се има поради какво той продължи да реализира по-късно. Просто съм благополучен, че съумях да го направя. Не желая да спирам. Искам да се опитам да продължа да играя против него още веднъж на финалите или против всеки различен. Това е, което не съумях да направя напоследък ", сподели още Медведев.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Ива Кръстева
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР