Даниил Медведев не бе никак доволен от поведението на част

...
Даниил Медведев не бе никак доволен от поведението на част
Коментари Харесай

Медведев: Някои от феновете имат нисък коефициент на интелигентност


Даниил Медведев не бе по никакъв начин удовлетворен от държанието на част от феновете на Rod Laver Arena по време на днешния му мач против Ник Кирьос. Австралийските почитатели пдокрепяха своя съотечественик, само че на миг някои от тях прекосяваха границата на приличието. Това, което най-вече ядоса международния №2, бяха подвикванията в моментите, когато той изпълняваше втори сервис.

„Разочароващо е, когато почитателите подвигат звук сред първия и втория сервис. Понякога имаш възприятието, че към този момент си направил двойна неточност. Не всички показват сходно държание, само че тези, които го вършат, най-вероятно имат невисок коефициент на интелигентност“ – съобщи първенецът на US Open пред Евроспорт.

В изявлението на корта след мача Дим Къриър попита международния №2 дали спокойствието, което сподели на корта, е било част от проекта му за мача, защото е знаел на какво напрежение ще бъде подложен от страна на публиката.

„Да, по този начин е. Нямаш различен избор, когато те освиркват сред първия и втория сет. Не е елементарно, само че би трябвало просто да останеш спокоен и да спечелиш мача“ – отговори Медведев, като думите му провокираха нови възгласи от трибуните.

Къриър допусна, че почитателите не го освиркват, а вместо това изпозвал триумфалния възклик на Кристиано Роналдо „Siu“ – неразбирателство, което породи и по време на мача сред Анди Мъри и Николоз Басилвашвили в първи кръг. Наложи се обаче Медведев да прекъсне американската легенда. „Съжалявам, не те слушам. Хора, не го слушам, апелирам ви! Покажете малко почитание към Джим Къриър, защото той е печелил този шампионат. Оставете го да приказва, апелирам ви. Уважавайте най-малко него“.

След като Къриър повтори въпроса си, Медведев отвърна „Възможно е, само че приказвам за случаите, когато освиркват сред първи и втори сервис. Това се случи и при точките за пробив, когато изгубих оня гейм в третия сет. Наистина е мъчно да се играе по този начин“.

Руснакът разяснява и мача, като показа по какъв начин е подходил след несполучливия за него трети сет. „Беше занимателен мач, тъй като и двамата имаме доста добър сервис. Понякога можеш единствено да се опитваш да връщаш топката в корта, даже да е с неприятен удар, въпреки че, естествено, постоянно се стараем ударите да са положителни. В сетовете, които завоювах без тайбрек – втория и четвъртия, успявах да връщам топката по-добре във значимите моменти и в тази ситуация това беше задоволително, само че сходни мачове могат да са доста оспорвани“.

В умозаключение Къриър попита Медведев дали след миналогодишния край в Мелбърн международният №2 се усеща подготвен да завоюва купата в шампионата. „От игрова позиция съм подготвен, само че по пътя има доста сложни съперници, като Ник да вземем за пример. Това обаче е повода да обичаме тениса – във всеки мач може да се случи всичко. Искам просто да покажа най-хубавата си игра и се надявам, че това ще бъде задоволително, с цел да реализира нещо голямо“.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР