Даниил Медведев надгради над вчерашната си победа срещу Григор Димитров

...
Даниил Медведев надгради над вчерашната си победа срещу Григор Димитров
Коментари Харесай

След успеха над Григор: Медведев отново загуби сет, но е 1/2-финалист във Виена

Даниил Медведев надгради над вчерашната си победа против Григор Димитров по допустимо най-хубавия метод и преодоля съпротивата на сънародника си Карен Хачанов, класирайки се полуфиналната фаза на шампионата във Виена. Руснакът и топ подложен в схемата има повече от сложната задача пред себе си да пази купата си в австрийската столица, само че това надалеч не му попречи да вземе скалпа на своя добър другар, като го пречупи след 2 часа и 15 минути престой на корта - 6:3 3:6 6:3.

Така международният номер 3 се трансформира в първият състезател, намерил място във финалната четворка на конкуренцията, където в спор за място в мача за оценката ще срещне един всред участващия чрез " уайлд кард " Борна Гойо и четвъртия подложен Стефанос Циципас, с който, както добре знаем от досегашните им надпревари, надалеч не са в изключително цветущи връзки.

Още през цялото време на дуела първата ракета на Русия откри цялостен надзор в разиграванията и ловко дирижираше протичащото се, като с монотонния си жанр дочакваше грешките на противника и се снабди с ранен пробив задатък. Случилото се в последна сметка не се отрази толкоз отрицателно на международния номер 16, който стабилизира първия си сервис и отстоя идващите си подавания, въпреки и да му се наложи да избавя брейкболи, само че в същото време не съумя да предложи освен това на ретур и любимецът необезпокоявано записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част подобрението в представянето на по-нискоранкирания руснак към този момент доста по-лесно се забелязваше, поради обстоятелството че печелившите удари от неговата ракета се усилиха неведнъж. Повишаването на експанзията от страна на осмия подложен и зачестилите му излизания наоколо до мрежата пък внесоха ужас в дейностите на Медведев, който позволи прочут спад в нивото и направи пагубна двойна неточност, с която съобщи сервиса си в актива на своя съотечественик. Оттам насетне Хачанов пое диригентската палка на корта и ни даде образно класата на началния си удар, с цел да възобнови равенството в обособените сетове.

С настъпването на решителната трета част международният номер 16 значително самичък заличи всички сторено от себе си до момента, откакто безпричинно повиши риска в отиграванията си и инкасира поредност от грешки, което докара до основен пробив в актива на защитаващия първенец. Сдобил се с мечтаното преимущество в резултата, някогашният притежател на купата от US Open зададе прекомерно високо летвата в геймовете си на лично подаване и с помощта на немислима неточност от форхенд на Хачанов в заключителния гейм, официализира триумфа си на процедура безпроблемно.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР