Даниил Медведев може да се намира под номер 6 в

...
Даниил Медведев може да се намира под номер 6 в
Коментари Харесай

Треньорът на Медведев: Ако Ролан Гарос беше сега, то Даниил щеше да спечели и тази титла

Даниил Медведев може да се намира под номер 6 в света, само че все още няма състезател в по-добра моментна форма от него. Руснакът изглеждаше загубен на корта по време на Аустрелиън Оупън, където претъпя следващото си отчаяние в последните месеци и напусна топ 10 за пръв път от четири години насам. Бившият лидер в ранглистата обаче незабавно съумя да отреагира по допустимо най-хубавия метод, печелейки цели три следващи трофеи в последния месец, като в Дубай надигра самия Новак Джокович. 

Безспорно пък Жил Сервара е един от хората, които имат най-сериозна заслуга за излизането от игровата дупка на Медведев, а ето и какво тъкмо се е случило в седмиците преди московчанинът да щурмува безпощадно купите в Ротердам, Доха и Дубай:

" Имахме две в действителност сложни седмици, откакто се завърнахме от Австралия. За Даниил беше извънредно тежко да тренира, тъй като напълно бе изгубил убеденост в себе си. Липсваше му възприятието да побеждава и непрекъснато споделяше по какъв начин към този момент не е задоволително добър, само че аз знаех, че първенецът е към момента вътре в него и е нужно само време да се появи още веднъж. Трите дни преди старта на конкуренцията в Ротердам бяха от основно значение. Даня се съмняваше във всеки един собствен удар по това време и просто се пробвах да му вдъхна кураж. Реагирах позитивно на всяка една негова добра демонстрация на корта и го накарах да има вяра още веднъж в себе си. Той непрекъснато изпитваше неодобрение от тениса си, до момента в който аз го окуражавах и му повтарях по какъв начин просто се нуждае от един извоюван мач, с цел да се завърне към нормалното си равнище.

Така и се случи. Обратът над Давидови-Фокина прекатурна всичко и цялото напрежение изчезна. Медведев е своят максимален зложелател, само че усеща ли се добре душевен, то хваща вълната и е съвсем неосъществим за прекъсване. Сега наподобява като една лавина, която е подготвена да опустоши всичко по пътя си и се надявам да успее да резервира това въодушевление и по време на Индиън Уелс. Вярвам, че даже купата на Ролан Гарос щеше да бъде постижима цел за Даня, в случай че шампионатът започваше в тъкмо този миг " - убеден е треньорът на Медведев.

Източник: GoTennis.Ru

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР