Даниил Медведев изживяваше истинска тенис мечта преди по-малко от година,

...
Даниил Медведев изживяваше истинска тенис мечта преди по-малко от година,
Коментари Харесай

Бивш шампион от Шлема: Медведев стана безкрайно предсказуем; трябва да си върне лудостта

Даниил Медведев изживяваше същинска тенис фантазия преди по-малко от година, когато оглави международната класация и прекъсна превъзходството на Голямата четворка, чиито представители бяха окупирали челната позиция и не се бяха разделяли с нея от 2004-та година насам. За страдание, то след това формата на руснака внезапно се утежни и отрицателните трендове не престават през новия сезон, откакто някогашният номер едно отпадна още в третия кръг на Аустрелиън Оупън от Себастиан Корда и напусна топ 10 на света.

Самият Медведев описа по какъв начин не става въпрос за проблеми от спортно-технически темперамент и призна, че самочувствието му е съществено потърпевшо през последните месеци, а същата наклонност е забелязал и Андрей Олховски, който не се поколеба да уточни отрицателната смяна у своя съотечественик:

" Не желая да давам крайни оценки и да предсказвам за развиването на целия сезон, тъй като е минал единствено един огромен шампионат. Даниил неведнъж е посочил, че има качествата да бъде на върха в спорта, само че би трябвало да се върне към тениса, който му разреши да стане номер едно в света.

Медведев беше един от най-непредсказуемите тенисисти, като постоянно знаеше по кое време да смени темпото и по какъв начин да варира с отиграванията си. Истина е, че Даня поякога е малко принципен, но има необикновен тенис разсъдък и има способността да обърне развиването на точката единствено с един удар.

Напоследък обаче той загуби извънредно значимата дарба за всеки един огромен състезател, а точно да печели по табиет. Даниил мина през доста сложни моменти през предходната година и загуби своята убеденост на корта, което докара до декаданс в неговия тенис. Вече не виждаме оня самоуверен състезател, за който не представляваше проблем да извършва постоянно вторите си сервиси с над 200 километра в час.

Нестандартните решения и контраатаките са сведени до най-малко, защото Даня няма задоволително самочувствие да работи освободено и играе насигурно. Никой не е станал огромен първенец с внимателна игра и ми се ще да види допустимо най-скоро остарялата версия на Медведев. Ако това се случи, то граници за него не съществуват, само че той се трансформира в безпределно предсказуем за своите съперници и е време да си върне онази негова характерна полуда на корта, която постоянно го е водела напред " - приключи двукратният първенец от Шлема на смесени двойки.

Източник: GoTennis.Ru

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР