Даниил Медведев и Карлос Алкарас се класираха за полуфиналите на

...
Даниил Медведев и Карлос Алкарас се класираха за полуфиналите на
Коментари Харесай

Медведев и Алкарас на полуфинал в Ню Йорк

Даниил Медведев и Карлос Алкарас се класираха за полуфиналите на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис.

Световният №3 Даниил Медведев завоюва съветския четвъртфинал на US Open против Андрей Рубльов с 6:4, 6:3, 6:4 за 2 часа и 47 минути. Двубоят се игра при извънредно тежки метеорологични условия, включващи високи мокрота и температура, като това изправи и двамата на лимита на физическите им благоприятни условия.

Във втория сет даже се наложи доктор да донесе инхалатор на Медведев, който имаше проблеми с дишането. Това докара до цели девет двойни неточности по време на дуела за крайния победител, който стартира ужасяващо мача, губейки първите три сета, само че след това се активизира и след два пробива до края на първия сет, взе задатък.

 width=

Във втората част Медведев взе първия гейм, само че позволи поврат до 1:3, след което още веднъж се завърна и завоюва шест следващи гейма, с което завоюва сета и поведе в третата част с един гейм.

След това се случи познатата развръзка, в която Рубльов обърна нещата в своя изгода, само че прекомерно за малко, като при резултат 4:2 в своя изгода, той позволи два следващи пробива и загуби последния сет.

На 1/2-финалите на шампионата Медведев ще играе срещу  Карлос Алкарас. Испанецът бе безапелационен против Александър Зверев (Германия) и не му даде нито сет при успеха си с 6:3, 6:2, 6:4.

 Двубоят продължи 2 часа и 24 минути, а лидерът в схемата Алкарас стигна до три аса, направи също толкоз двойни неточности и осъществя всичките си четири благоприятни условия за профил. Зверев от своя страна направи впечатляващите шест аса, само че позволи четири двойни неточности и не осъществя нито една от петте си благоприятни условия за пробив, което разумно докара и до безапелационната му загуба.

Източник: БНР
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР