Даниил Медведев е бил поканен да играе на Laver Cup,

...
Даниил Медведев е бил поканен да играе на Laver Cup,
Коментари Харесай

Британското правителство е спряло Медведев от участие на Laver Cup


Даниил Медведев е бил поканен да играе на Laver Cup, само че очакванията му за присъединяване са били пречупени, откакто английското държавно управление е „ загатнало, че най-вероятно това няма да проработи, “ заяви Андрей Рубльов.

Бившият №1 направи дебюта си в шампионата през предходната година в Бостън, с помощта на ранкинга си. Същото трябваше да се случи и през този сезон, защото по време на построяването на състава, той бе №2 зад Новак Джокович, а първите трима са с обезпечено място.

Оказва се обаче, че преместването на шампионата в Лондон му е коствало опцията да се допре до последната конкуренция на Роджър Федерер и единственото по рода си обединяване на Голямата четворка в един тим.

Когато бе запитан дали е имал покана да играе през тази година, Андрей Рубльов уточни: „ Аз нямах, само че зная, че Даниил имаш. Британското държавно управление се намеси и загатна, че най-вероятно това няма да проработи. “

През май тенис общността стартира да подхваща дейности против спортистите от Русия и Беларус заради нашествието, която страните организират в Украйна. Вследствие от това състезатели от тези народи не бяха позволени на тревните шампионати на Острова, в това число и на Уимбълдън.

Сагата тогава води до решение на ATP и WTA да лишават от конкуренцията от Големия шлем точките за ранглистата, осигурявайки първата позиция на Медведев, защото Новак нямаше по какъв начин да пази триумфа си от предходния сезон, без значение от това, че още веднъж завоюва.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР