Даниил Медведев достигна четвъртфиналите на първия за годината турнир от

...
Даниил Медведев достигна четвъртфиналите на първия за годината турнир от
Коментари Харесай

Медведев пречупи американец и е на 1/4-финал в Австралия

Даниил Медведев доближи четвъртфиналите на първия за годината шампионат от Големия шлем Аустрелиън Оупън, откакто надделя Максим Креси в четири сета – в обособените елементи 6:2, 7:6 (4), 6:7 (4), 7:5, за към три часа и половина игра.

Вторият в света, миналогодишен полуфиналист в Мелбърн, стартира стремително и не остави шансове на американеца, финалист в подгряващ шампионат преди АО, реализирайки два пробива за крайното 6-2. Оттам-нататък обаче Креси сподели за какво се намира в страхотна форма и затрудни оптимално първенеца от Ю Ес Оупън. Втората част мина под диктовката на сервиращите, като американецът имаше сетбол при 6-5 в своя изгода, само че съветският му конкурент го избави и вкара сета в тайбрек. Там Медведев бе по-солиден и дръпна с два сета. В третия Креси още веднъж показва духа си и частта още веднъж бе решена от тайбрек.

Преди това американецът изиска медицински таймаут след 11-ия гейм, само че това не му повлия и след 7-4 точки срещата отиде в четвърти сет. В него Креси избави осем точки за пробив, преди най-сетне Медведев да го размине на мрежата и по-късно да завоюва подаването си на нула, с цел да се класира за втори следващ четвъртфинал в Австралия. Руснакът завоюва 85% от точките на първи сервис и отрази единствената опция за пробив пред Креси. Американецът осъществя цели 75 уинъра против 58 за Медведев, само че разликата при непредизвиканите неточности бе голяма – 48 против единствено 11 на втория в международната класация.

В четвъртфиналите той ще се изправи против Феликс Оже-Алиасим, който надигра също в четири сета финалиста от 2018 Марин Чилич.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР