Даниил Медведев досега в хода на клей сезона наглед очаквано

...
Даниил Медведев досега в хода на клей сезона наглед очаквано
Коментари Харесай

Преобразен: Медведев се помири с клея и преодоля коварен съперник на старта в Рим

Даниил Медведев до момента в хода на клей сезона привидно предстоящо няма особени триумфи, поради общоизвестната злоба към землената настилка от страна на руснака, който при всеки комфортен случай не пропуща да ни подсети омразата си към играта на червени кортове. Въпреки всичко, то някогашният номер едно през днешния ден сложи начало на акцията си на Мастърса в Рим, където в откриващия си мач имаше непредвидим противник в лицето на Емил Руусувори, но в край сметка след час и 29 минути на корта, то третият подложен в схемата съумя да пречупи финландеца в поредни сетове - 6:4 6:2. С триумфа си Медведев, чийто конфликт по стратегия трябваше да се играе през вчерашния ден, само че проливният дъжд в италианската столица не позволи това да се случи, се класира за третия кръг в надпреварата, където на следващия ден му следва да срещне спечелилия всред Давид Гофен и някогашния първенец в шампионата Александър Зверев, който надигра към този момент на два пъти през годината.

Началото на дуела се оказа много обещаващо за международния номер 43, който държеше топката в корта, до момента в който руснакът очевидно се нуждаеше от време за акомодация и поради множеството си неточности изостана с пробив пасив в резултата. Руусувори съумя да затвърди преднината си, разполагайки с удобното преимущество от 3:0 при първата отмора, но оттова насетне някогашният първенец от US Open взе нещата в свои ръце, като демонстрираше образно уменията си в отбранителен проект, посредством което изцяло наруши ритъма в представянето на финландеца, който все по-често нямаше отговор против противника си, и Медведев взе самодейността напълно на своя страна, печелейки шест от идващите седем гейма, с цел да запише откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част станахме очевидци на прочут спад в нивото на лично подаване за двамата състезатели, при което последва серия от три следващи пробива, преди международният номер 3, който я стартира, да постави край, откакто отстоя сервиса си и застана на " пол позишън " за крайния триумф в срещата. В остатъка от дуела Руусувори по никакъв метод не съумя да окаже каквато и да било опозиция против Медведев, който насочен по пътя си към успеха скоропостижно дублира задатъка си в резултата и необезпокоявано постави точка на разногласието в съревнованието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР