Даниил Медведев детронира защитаващия титлата си Карлос Алкарас в трилър

...
Даниил Медведев детронира защитаващия титлата си Карлос Алкарас в трилър
Коментари Харесай

Медведев детронира Алкарас и ще спори с Джокович за титлата на US Open

Даниил Медведев детронира защитаващия купата си Карлос Алкарас в трилър на US Open, с цел да повтори финала отпреди две години против 23-кратния първенец от Големия шлем Новак Джокович.

Медведев победи Алкарас със 7:6 (3), 6:1, 3:6, 6:3, с цел да стигне до петия си край на шампионат от Големия шлем.

Сега Медведев се среща с Джокович в неделя, когато 36-годишната сръбска звезда още веднъж се насочва в търсене на рекордна 24-та купа от Големия шлем, която да увенчае завръщането му на първото място в света идната седмица.

Третият подложен Медведев завоюва единствения си мейджър шампионат на US Open през 2021 година Той сподели ослепително показване против Алкарас, отмъщавайки за неприятната загуба от испанеца на полуфинала на Уимбълдън през юли.

По-рано Джокович постави завършек на похода на 20-годишния Бен Шелтън, като завоюва с 6:3, 6:2, 7:6 (7/4) и се класира за своя 10-и край на US Open в 17 участия.Джокович се пробва да се трансформира в най-възрастния първенец при мъжете в Ню Йорк, с което ще изравни и достижението на Маргарет Корт за най-вече огромни трофеи на сингъл за всички времена.

Сръбският тенисист е спечелил 22 от последните си 23 полуфинала на шампионати от Големия шлем. Той завоюва последната от трите си трофеи на US Open през 2018 година
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР