Даниил Медведев без съмнение е най-доминиращият състезател през последните две

...
Даниил Медведев без съмнение е най-доминиращият състезател през последните две
Коментари Харесай

Пореден мастърклас: Медведев сломи вдъхновен италианец за 10-и последователен успех!

Даниил Медведев без подозрение е най-доминиращият играч през последните две седмици, откакто завоюва два поредни трофея на шампионатите в Ротердам и Доха. Въпреки натовареността си през миналите 14 дни, то някогашният номер едно е решил да не си взима отмора преди Мастърса в Индиън Уелс и се насочи към Дубай, където през днешния ден удължи победната си серия, поздравявайки се с десети следващ триумф.

На старта на АТР 500 конкуренцията в Акапулко московчанинът се изправи против 22-годишния италианец Матео Арналди, попаднал в главната скица като " благополучен губещ " на мястото на Анди Мъри. Младокът съумя да остане конкурентоспособен на по-високоранкирания си противник за огромни интервали от дуела, само че в последна сметка постоянството в играта на Медведев натежа и руснакът излезе като краен победител след 6:4 6:2. Така той продължава към осминафиналната фаза на надпреварата, където му следва да премери сили с Александър Бублик, който по-рано през днешния ден се класира за втория кръг след отричане на четвъртата ни ракета Александър Лазаров.

От първите минути на срещата мощно усещане направи нападателният метод на италианеца, който непрестанно търсеше ъглите на корта, с цел да пласира завършващ удар. Рискът му обаче не всеки път бе оневинен и паралелно с уинърите му растеше и броят на непредизвиканите неточности, което се оказа ключът за Медведев към това да осъществя брейк в средата на частта и след това да се откъсне с 4:2. От своя страна, руснакът бе неотстъпчив на лично подаване и безпроблемно опази пробива си задатък до края на сета, с цел да открие сметката си в общия резултат.

С началото на втората част интензитетът в играта на международния №111 спадна доста, което позволяваше на руснака да вкарва разиграванията в комфортно за себе си русло, дочаквайки пропуск от противниковата страна. Благодарение на пословичната си устойчивост в продължителните замени от дъното на корта Медведев осъществя два пробива и без да разреши на противника си даже да доближи до брейкбол, затвори мача в своя изгода след тъкмо 90 минути игра.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР