Даниил Медведев бе напът да се поздрави с нова рутинна

...
Даниил Медведев бе напът да се поздрави с нова рутинна
Коментари Харесай

Със загубен сет, но в третия кръг: Медведев преодоля демоните си и продължава напред на US Open

Даниил Медведев бе напът да се поздрави с нова рутинна победа при тазгодишното си присъединяване на Откритото състезание на Съединени американски щати, само че подцени обстановката и самичък се въвлечи в съществени неприятности, но въпреки всичко макар тях, съумя да се трансформира в последният тенисист, заслужил мястото си в третия кръг на шампионата. Руснакът, който победи с единствената си до момента купа от Големия шлем точно в Ню Йорк през 2021-ва година, пропусна куп отлични шансове, измежду които и два мачбола, с цел да затвори безпроблемно конфликта си със международния номер 69 Кристофър О`Конъл, като в последна сметка се нуждаеше от 3 часа и 3 минути престой на корта, преди да го надвие в четири сета - 6:2 6:2 6:7(6) 6:2.

По този метод третият подложен в схемата подсигурява мястото си в третия кръг на конкуренцията и в опит да продължи напред към втората седмица в Ню Йорк ще се изправи против първенеца от Кицбюел и от Уинстън-Сейлъм - Себастиан Баез, който се намира в серия от 12 следващи победи.

Началото на дуела се оказа изпълнено с завладяващи моменти, откакто двамата състезатели ни предложиха поредност от продължителни разигравания, в които въпреки и някогашният номер едно привидно да контролираше протичащото се, то проследихме три следващи пробива и в последна сметка любимецът се отдръпна с стремежи брейк задатък при първата отмора за конфликта. Оттам насетне руснакът изцяло пренареди играта си, като вкара мача в типичното си монотонно движение на игра и макар че О`Конъл се опита да го изненада с чести излизания на мрежата, Даниил си беше написал домашното и неколкократно го размина, преди да дублира преимуществото си в резултата и удобно да запише откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част превъзходството на някогашния шампон в шампионата стана още по-видима и той ловко конструираше своите офанзиви, които превръще в печеливши комбинации, като нанълно обезличи началния удар на австралиеца, пробивайки го още в дебютния гейм. Сдобил се с стремежи задатък в резултата, московчанинът не изпита никакви съмнения в миговете си на личен сервис и скоропостижно отмъкна за следващ път подаването на международния номер 69, при което усили преднината си в общия резултат на срещата.

Третата част пък надалеч не ни предложи нещо по-вълнуващо от видяното до момента, откакто третият подложен се нуждаеше от едвам два гейма на ретур, преди още веднъж да откри надзор върху началния удар на О`Конъл, с цел да реализира привидно основен брейк по пътя към узаконяването на успеха си. Остатъкът от дуела пък надалеч не се оказа протоколен за международния номер три, поради обстоятелството че австралиецът не позволи духът му да бъде грохнал и провиснал от напрежението, заигра на върха на качествата си, като навакса пасива си и отстоя идното си подаване от обстановка 15:40, с цел да поведе за първи път в статуквото - 5:4.

Впоследствие любимецът отговори уместно с елементарно извоюван гейм, преди още веднъж да натисне противника си в търсене на пробив, но до подобен не се стигна след още два избавени брейкбола на международния номер 69, при което станахме очевидци на тайбрек. В него всичко се развиваше изцяло съгласно упованията за Медведев, който дирижираше събитията на корта и си обезпечи два мачбола при 6:4 точки в своя изгода, само че оттова насетне претърпя невъобразим спад и след две двойни неточности, както и два удара в мрежата, на процедура подари сета на О`Конъл и усложни неведнъж задачата си в този дуел.

С настъпването на четвъртата част яростта по лицето на Медведев, подбудена от случилото се в дългия гейм, беше повече от ясна, като той се скара със феновете по трибуните, влизайки в словесна замяна с тях, до момента в който те на собствен ред ускориха провокациите си по отношение на него. Дори и събития от сходен диаметър обаче не съумяха да изкарат изцяло отвън релси някогашният номер едно, който повиши равнището си и без време за губене, реализира пробив.

Впоследствие австралиецът още веднъж не се отхвърли от това да се бори за мястото си в шампионата и в седмия гейм доближи до три следващи шанса да заличи пасива, повеждайки с 0:40, но в този миг падна неприятно, като разкървави коляното си, а оттова насетне и напредването му по корта бе нарушено, при което Медведев взе всичко в свои ръце и оцеля на личен сервис, преди да затвори срещата още на ретур, когато не пропусна да се обърне към " почитателите " си в публиката с типичните си жестове.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР