Даниеле де Роси е новият старши треньор на футболен СПАЛ,

...
Даниеле де Роси е новият старши треньор на футболен СПАЛ,
Коментари Харесай

Легенда на Рома поема СПАЛ

Даниеле де Роси е новият старши треньор на футболен СПАЛ, който играе във втора дивизия на италианското състезание, оповестиха публично от клуба от Ферара.

Договорът с Де Роси е до 30 юни 2024 година. Преди това 39-годишният експерт беше част от треньорския щаб на националния тим на Италия и работи в младежките национални тимове. През лятото на 2021 година Италия стана европейски първенец по футбол.

От 2002 до 2019 година Де Роси игра за италианския Рома, за който има 63 гола и 61 асистенции в 616 срещи. По изиграни мачове футболистът се подрежда на второ място в историята на отбора, отстъпвайки единствено на Франческо Тоти (785).

Де Роси завоюва два пъти Купата на Италия с Рома и един път Суперкупата на страната. През лятото на 2019-а той мина в Бока Хуниорс, с който стана първенец на Аржентина. През януари 2020 година италианецът приключи кариерата си.

Даниеле де Роси има 117 мача за Италия, в които е отбелязал 21 гола и е направил 5 асистенции. Заедно с националния тим полузащитникът завоюва Световното състезание (2006) и стигна до финала на Евро 2012.

Той е четвъртият международен първенец, който е треньор в Серия Б след Фабио Гросо (Фрозиноне), Филипо Индзаги (Реджина) и Фабио Канаваро (Беневенто).

СПАЛ заема 14-о място в класирането с 9 точки от осем мача. Следващият дуел на отбора е на 15 октомври против Читадела.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР