Даниела Кадева постигна най-добро класиране от българските състезателки в дисциплината

...
Даниела Кадева постигна най-добро класиране от българските състезателки в дисциплината
Коментари Харесай

Даниела Кадева завърши на 10-о място в женския спринт на Евро 2018

Даниела Кадева реализира най-хубаво класиране от българските състезателки в дисциплината 7,5 км спринт (жени) на Европейското състезание по биатлон, което се организира в Южен Тирол (Италия). Кадева не пропусна нито една цел, само че изостана на 57,5 секунди от шампионката. Титлата стана владеене за украинката Ирина Варвинец, която приключи с време 20:54.1 минути и също нито един пропуск на двата рубежа.

25-годишната Варвинец не е изключително сполучлива състезателка, като успеха през днешния ден й даде самочувствие преди първото присъединяване на Зимни Олимпийски игри. Тя има към този момент една европейска титла- през 2015-а година във финландския курорт Отепяя, само че в щафетата.

На Световното състезание предходната година в Хохфилцен има сребро в отборното съревнование на 4 по 6км. Родената в северния град Суми възпитаничка на патриарха на украинския биатлон Николай Зоц изглеждаше солидно от самото начало и не остави никакви шансове на конкуренцията. На 12.5 секунди след нея приключи Хлои Шевалие от Франция с 1 пропуск във втората пукотевица, а трета се подреди Фуюко Тачизаки (Япония) на 15.5 и без неточност. Емилия Йорданова остана на 31-о място с една неточност и закъснение на 1:15.7, а Стефани Попова е 46-а на 1:37.8 минути. Десислава Стоянова е 95-а със 7 пропуща на 4:42.4, а Гергана Велкова след пет пропуща при стрелбите не приключи надпреварата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР