Даниела Дончева беше преизбрана за втори мандат за председател на

...
Даниела Дончева беше преизбрана за втори мандат за председател на
Коментари Харесай

Даниела Дончева с втори мандат на председател на Софийски апелативен съд

Даниела Дончева беше избрана отново за втори мандат за ръководител на Софийския апелативен съд (САС). Тя беше единствен претендент за поста и получи поддръжката на 9 от членовете на Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет като единствените " срещу " бяха Атанаска Дишева и Олга Керелска, оповестява в обява по тематиката lex.bg.

САС е най-големият апелативен съд, който е въззивна инстанция по делата на окръжните съдилища в София, София-област, Благоевград, Перник, Кюстендил, Видин, Враца и Монтана.

Коя е Даниела Дончева?

Тя има близо 30 годишен юридически стаж в органите на правосъдната власт. Кариерата ѝ стартира като младши арбитър през 1994 година, а на идната година става арбитър в Районен съд – София, където в интервала 1998 – 2000 година е заместител – административен началник – заместител – ръководител на съда.

От 17.01.2000 година до 11.02.2002 година е била арбитър в Софийски градски съд, след което и до сегашния миг е арбитър в Апелативен съд – София.

От 02.07.2009 година тя е заместител – административен началник – заместител – ръководител на Апелативен съд – София.

От юли 2016 година е административен началник - ръководител на АС-София.

Даниела Дончева приключва и специализации по Наказателно право - Кралство Испания, по европейско право, право на Европейската общественост.
Диплом от Международна магистърска стратегия " Право на Европейски Съюз " към СУ " Св. Кл. Охридски ", Европейски академични център Нанси - Университет на Страсбург.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР