Даниела Димова, директор на Театрално-музикален продуцентски център Варна, се завърна

...
Даниела Димова, директор на Театрално-музикален продуцентски център Варна, се завърна
Коментари Харесай

Даниела Димова в журито на конкурс за млади оперни певци в Пиаченца

Даниела Димова, шеф на Театрално-музикален продуцентски център Варна, се завърна от Италия, където бе поканена да взе участие в журито на XV Международен конкурс за млади оперни артисти " Флавиано Лабо " в Пиаченца. Тя бе единственият представител от България в влиятелното 9-членно жури, паралелно с Джовани Гавацени - музикален критик, внук на Джанандреа Гавацени - фамозния диригент, композитор, пианист и дълготраен шеф на Миланската скала; Джани Тангучи – артистичен шеф на Майския музикален фестивал във Флоренция, едно от най-големите музикални събития в света; Джована Ломаци – кастинг управител на Операта в Комо, известна с книгите си за операта и персоналното си другарство с оперната дива Мария Калас и други

Конкурсът, който носи името на огромния италиански тенор, роден в Пиаченца, Флавиано Лабо, се провежда от Оперния и трагичен спектакъл в Пиаченца с поддръжката на Асоциация " Приятели на Операта в Пиаченца “. На състезанието, извършен от 13 до 17 февруари, се явиха 120 претенденти от целия свят. Според регламента на състезанието, жирито ги оценяваше по критериите за тембър, благозвучност, фразиране, диапазон, вокална техника, артикулация и артистично наличие.

От 15-те финалисти с първа, втора и трета премия бяха отличени 3 певици, а незабавно след тях на четвърто място се класира младият български бас Божидар Божкилов, възпитаник на изтъкнатия наш баритон Стоян Попов.

Божидар Божкилов и румънското мецосопрано Фиорентина Соаре, която получи втора премия на състезанието, бяха определени от госпожа Димова за присъединяване в спектакли на Държавна опера Варна. През сезон 2019/20 ще чуем  Божидар Божкилов в Оперна церемония, а Фиорентина Соаре ще извърши ролята на Кармен в " Кармен " от Бизе.

Всички 15 финалисти на тазгодишния конкурс " Флавиано Лабо “ в Пиаченца са почтени да вземат участие в спектакли на най-хубавите оперни театри. Именно в това се състои и изгодата от сходни състезания. Те дават опция на мениджърите, съгласно потребностите от гласове на своя спектакъл и настройките на публиката, да създадат своя пряк избор измежду най-хубавите млади гении на актуалната интернационална сцена, споделя госпожа Димова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР