Даниел Йорданов- по-познат като Емили Тротинетката ще обжалва ареста си.

...
Даниел Йорданов- по-познат като Емили Тротинетката ще обжалва ареста си.
Коментари Харесай

Емилия Тротинетката иска на свобода! Отново обжалва ареста си

Даниел Йорданов- по-познат като Емили Тротинетката ще апелира ареста си. Делото, с което той ще апелира мярката си за неотклонение, е планувано за 11 май. Припомняме, че срокът на досъдебното произвеждане е двумесечен и в случай че няма импортиран обвинителен акт до 5 юни, Емили Тротинетката, Чеченеца и Тошо Куката, би трябвало да бъдат пуснати от ареста.
Прочетете още
Тримата имат повдигнато обвиняване за безчинство с претекста, че може да извършат ново закононарушение, а особено за Емили, че може и да се укрие защото е с адрес в София.

Емили, дружно с Тодор Чалъков-Куката и Петко Караилиев-Чеченеца бяха арестувани на 5 април, по тази причина, че на 3 април разгласиха видео, снимано в пловдивски мол, в който държат вързано на каишка като куче момче и му подмятат разнообразни предмети. 

На идващия ден след ареста – 6 април от държавното обвиняване дадоха брифинг, на който стана ясно, че инфлуенсърите са направили непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред, като дейностите им се отличават с извънреден цинизъм. Обвиненията против тях са по член 325 алинея 5 от Наказателния кодекс, който планува отнемане от независимост до 5 години.

От думите на наблюдаващия прокурор стана ясно още, че Чеченеца е съден за обир, а Тошо Куката в границите на две години е осъждан 7 пъти за 3 грабежа, една кражба, закана за ликвидиране и лека телесна щета по хулигански подбуди. И двамата са оправдани. 

На 7 април тримата се изправиха пред Пловдивския областен съд за взимане на ограничения за неотклонение, а от прокуратурата желаеха най-тежката такава – „ задържане под стража ”. Магистратите почетоха настояванията на държавното обвиняване и оставиха и тримата в ареста.

На 13 април инфлуенсърите се изправиха и пред Окръжния съд под тепетата, обжалвайки първоинстанционното решение, само че окръжните магистрати единствено потвърдиха по този начин наложената им мярка.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР