Даниел Тасев е на 25 години, от две години е

...
Даниел Тасев е на 25 години, от две години е
Коментари Харесай

СКАНДАЛНО! Шеф на мъртвия гард в парламента бил съпруг на зам.-министър!

Даниел Тасев е на 25 години, от две години е охранител във компанията, която пази градежа на новото Народно заседание в някогашния Партиен дом. Тръгва за нощна промяна в петък следобяд и от този момент околните му нямат контакт с него. По-късно схващат, че е мъртъв.

Петю Петров, брачен партньор на зам.-социалната министърка Султанка Петрова, бил чиновник на високо равнище във компанията, в която е работил откритият мъртъв охранител Даниел Тасев. Пред bTV Петрова призна това и изясни, че брачният партньор и до късно е бил на мястото на градежа.

Охранителната компания е "Дефанс консулт ". Според Търговския указател и Сметната палата преди няколко години съучастник в нея е сегашният заместник-министър на труда и обществената политика Султанка Петрова. Тя бе и народен представител от Патриотичния фронт. Петрова сподели, че в този момент в компанията на високо равнище работи брачният партньор й Петю Петров.

Султанка Петрова изясни, че брачният партньор й е шеф на компанията. Броени минути преди случая, той е разговарял с защитата на входа на Народното събрание. Тя непотърсени догатки, че може би падение е било приничата за съдбовния случай с гарда.

Главния секретар на Народното събрание Стефана Караславова изясни, че строителната компания, която прави преустройството на новата заседателна зала, наема защитата на строителния обект. Изборът на строителя е ужким след социална поръчка от 2016 година на стойност 22 милиона лв.. Дали е социална, или нечия лична поръчка, можем единствено да гадаем.

Въпросите стартират да се натрупат, когато околните на починалото момче получават подозрително позвъняване от жена, от охранителната компания (по техните думи) и то денонощие откакто са подали сигнал в полицията за изгубване. Госпожата от другата страна на слушалката изказала съболезнования на околните и предложила "помощ " под формата на пари.

Тя споделя – на нас ни се обадиха от Пето районно и ни споделиха, че детето е паднало в шахта и е умряло. И единствено това. Каква шахта, какъв брой е дълбока, няма ли камери, кой може нещо да ти каже. Тя изрече съболезнования, с каквото желае да помогне, даже и парична сума, при което аз да ви кажа отхвърлих. Аз просто желая да разберем истината ”, безапелационна е Катя Еленкова, вуйна на починалото момче.

„ Дали самичък е паднал в дупката, дали някой го бутна и тъкмо по какъв начин е станало, това доста ме интересува и ще се боря” , сподели дядото на момчето Дамян Еленков.

Цялата работа намирисва. На всички излиза наяве, че госпожа Султанка Петрова най- безочливо и безогледно е направила опит да подкупи опечалените близки, с вярата да си замълчат. От Министерство на вътрешните работи, казусът е категоризиран като "трудова акцидент ".

Както постановява законът, трудова акцидент е всяко ненадейно увреждане на здравето, станало по време и във връзка или във връзка на осъществяваната работа, както и при всяка работа, осъществена в полза на предприятието, когато е предизвикало нетрудоспособност или гибел.

Дали госпожа Султанка Петрова не е направила опит да избегне тежките наказания, разправиите с Национален осигурителен институт, с органите на реда и даже със съда, при положение, че околните подхващат съответните ограничения, както и целия звук към случая? Може би се е надявала подкупът, който е предложила на фамилията на починалото момче, да затвори очите и устите, с цел да не бъдат разкрити тежки истини.

Като захванахме тематиката за тежките истини, била ли е уплашена зам.- министъра за бъдещето на компанията, на която тя най-вероятно е притежател, а теоритичният подобен е най-обикновено подставено лице, встъпило "в служба " 2014-та година, когато Султанка Петрова става народен представител в Народно събрание?

Тук идва въпросът: Кой пази гърба й? Може би същият, който е взел 22 милиона лв., планувани за защита на Парламента и който също е във властта? По-горе споменахме за "персоналните поръчки ", които те по този начин комфортно назовават "обществени ".

На колкото повече въпроси намираме отговорите, толкоз повече нови загадки сграбчват вниманието ни и БиНюз няма да спре да следи случая, до момента в който всички кирливи ризи на баджак патриотите и техните наемници не излязат нескрито! Крайно време е да спрем да толерираме беззаконието и аферите по високите върхове на властта и освен.

Очаквайте детайлности!

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР