Даниел Попов и Ангел Башкехайов (Астра Рейсинг, Peugeot 208 R2)

...
Даниел Попов и Ангел Башкехайов (Астра Рейсинг, Peugeot 208 R2)
Коментари Харесай

Попов и Башкехайов спечелиха рали спринт „Ихтиман”

Даниел Попов и Ангел Башкехайов (Астра Рейсинг, Peugeot 208 R2) завоюваха първото издание на рали спринт „ Ихтиман”, втори кръг от националния шампионат в тази дисциплинираност. Двамата записаха първи времена и в трите стадия през днешния ден – двете минавания на „ Мухово” (2 по 15,3 км) и правата по улиците на Ихтиман (2,22 км).

На финала задатъкът им пред Кирил Тодоров и Георги Аврамов (Астра Рейсинг, Peugeot 208 R2) доближи 20,4 секунди, а третото място в генералното класиране заеха Дилян Станков/Йордан Йорданов (Булсим, Peugeot 208 R2), на 25,7 секунди от спечелилите.

„ От самото начало задачата ни беше първото място, защото знаехме, че имаме действителни шансове за победа – съобщи след финала Даниел Попов. – Атакувахме съществено още в първия стадий, при второто минаване коригирахме грешките от първото минаване и бяхме по-внимателни на местата, които бяха рискови и по улиците на Ихтиман просто трябваше да не вършим неточности. Доволен съм, че всичко се получи по проект.”

Даниел и Ангел взеха първото минаване на „ Мухово” с 12,3 секунди пред Кирил Тодоров и с 15,1 пред Дилян Станков. При второто минаване на класическия стадий спечелили утежниха времето си с 0,9 секунди, Тодоров приключи на 6,9 секунди, а Станков – на половин секунда зад Кирил, само че това усъвършенстване на времената им се оказа незадоволително, с цел да заличат задатъка на водачите.

В надпреварата участваха единствено коли с един двигателен мост, което направи борбата за всяка една позиция още по-оспорвана, а хубавото време на Мухово и в Ихтиман събра доста аудитория по стадиите.

Стартираха 26 екипажа, а до финала стигнаха 24.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР