Даниел Пенев ежурналист, преводач от английски език и редактор. Автор

...
Даниел Пенев ежурналист, преводач от английски език и редактор. Автор
Коментари Харесай

Даниел Пенев в „40 до 40“

Даниел Пенев ежурналист, преводач от британски език и редактор. Автор на книгите„ Хората, които трансформират България “ (част 1- 2019 година,част 2- 2022 г.) и„ От нас зависи “(2020), съавтор на книгите„ Да тичаш към себе си “(2021 година, с ултрамаратонеца Краси Георгиев) и„ Първите 25 години на„ Карин дом “(2021 година, с Фондация„ Карин дом “) и редактор на сборника„ Завърналите се “на Петя Кертикова.

Негови материали са оповестени в български медии като Портал„ Култура “,сп.„ Клуб Z “, сп.„ BBC Знание “и OFFNews.bg, в интернационалните издания като Balkan Insight и EurActiv.com, както и в уеб страниците на неправителствени организации като Асоциацията на европейските публицисти - България, Фондация„ Заедно в час “ и Информационния портал за Неправителствени организации в България.Като преводачработи по превода на нехудожествени книги като„ Дарът “ на Едит Егер,„ Задълбочена работа “ на Кал Нюпорт,„ Принципи за справяне в изменящия се международен ред “ на Рей Далио,„ Дърдорене “ на Итън Крос,„ Забави темпото! “ на Карл Онореи други Притежава бакалавърска степен по публицистика и политически науки от Американския университет в България и магистърска степен по интернационалните отншошения от Централноевропейския университет (по негово време в Будапеща, Унгария, а през днешния ден - във Виена, Австрия).

През годините е взел участие в обменни и обучителни стратегии във Англия, Германия, Белгия, Исландия, Чехия, Съединени американски щати и Турция. На 29 година, родом от град Кюстендил е. Обича да чете, да пътува и да спортува.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР