Даниел Нобоа, наследник на бананова империя, ще бъде следващият президент

...
Даниел Нобоа, наследник на бананова империя, ще бъде следващият президент
Коментари Харесай

Наследникът на банановото богатство Даниел Нобоа спечели изборите в Еквадор

Даниел Нобоа, правоприемник на бананова империя, ще бъде идващият президент на Еквадор, откакто победи социалистката Луиза Гонзалес, съдружник на някогашния заточеник Президент Рафаел Кореа.

„ От на следващия ден Даниел Нобоа стартира работа като ваш нов президент “, сподели 35-годишният Нобоа на поддръжниците си по време на къси забележки в крайморския град Олон, до момента в който гласовете от изборите в неделя бяха преброени.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла. В последния спор претендентите за президент на Еквадор се оправят с престъпността, стопанската система Как гибелта на високопоставени обвинени в убийства ще повлияе на изборите в Еквадор? Еквадор гласове за избор на нов президент завършек на списъка

„ Утре започваме работа за този нов Еквадор, започваме да работим за възобновяване на страна, съществено наранена от принуждение, корупция и ненавист “, добави той.

Нобоа е работил за обширната бананова империя на татко си мултимилионер, преди да влезе в политиката и да стане неочакван участник в втория тур на изборите. Той ще бъде най-младият президент на страната.

Той организира акция, обещаваща да усъвършенства затруднената стопанска система на Еквадор и да сътвори работни места. Той също по този начин предложи потреблението на затворнически кораби за настаняване на пандизчии.

Съперничката на Нобоа, социалистката Луиза Гонзалес, съдружник на някогашния президент Кореа, щеше да бъде първата жена президент на Еквадор.

Тя се кандидатира на платформа за наново въвеждане на обществени разноски – като безвъзмездни медикаменти и отбрана на служащите – която беше известна по време на десетилетието на власт на Кореа, преди той да избяга от страната, изправен пред обвинявания в корупция.

Нобоа завоюва повече от 52 % от гласовете, до момента в който Гонзалес имаше към 48 % при преброени повече от 90 % от урните.

„ Даниел Нобоа, нашите дълбоки поздравления, тъй като това е народна власт “, сподели Гонзалес на последователите си в Кито, призовавайки Нобоа да съблюдава обещанията си към студенти и възрастни хора.

Нобоа и Гонзалес гласоподаваха с бронирани жилетки единствено седмици откакто различен претендент за президент, Фернандо Вилависенсио, беше погубен. Villavicencio, публицист и герой за битка с корупцията, беше на второ място в анкетата.

В навечерието на изборите беше разкрито, че седем обвинени в убийството на Вилависенсио са умряли в пандиза.


Нарастващото принуждение в Еквадор – значително приписвано на конкуриращи се мексикански и колумбийски наркокартели – беше разбираемо в съзнанието на доста гласоподаватели, когато отиваха към урните.

Насилието в Еквадор обхвана и коренното население, което се опълчва на разширението на минното дело, както и на нефтопроводите и кладенците, даже откакто Еквадор закрепи „ правата на природата “ в конституцията си през 2008 година

През август еквадорците гласоподаваха да отхвърлят сондажите за нефт в тропическите гори на Амазонка, резултат от референдума, разказан като „ исторически “ от деятели за околната среда.

Победата на Нобоа ще го накара да служи единствено 16 месеца на поста, откакто актуалният президент Гилермо Ласо свика ненадейно гласоподаване, с цел да избегне възможен импийчмънт за хипотетично корист.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР