Даниел Митов върна светкавично мандата за съставяне на правителство на

...
Даниел Митов върна светкавично мандата за съставяне на правителство на
Коментари Харесай

ГЕРБ върнаха светкавично мандата


Даниел Митов върна стремително мандата за сформиране на държавно управление на президента Румен Радев.

Номинираният за министър-председател от втората по бройка парламентарна политическа мощ - ГЕРБ-СДС получи досието малко след 9:30 от президента, в наличието на ръководителя на парламентарната група Десислава Атанасова и Томислав Дончев.

Атанасова показа решението на парламентарната група да излъчи Даниел Митов за министър-председател на президента, който му разпореди съставянето на държавно управление.

" Уважаеми господин президент, както беше декларирала нашата парламентарна група още през цялото време, за жалост, ние не виждаме опция вторият мандат да бъде осъществен. Ще би трябвало още на момента, в осъществяване на конституционните процедури, да Ви дава писменото ни мнение, че предлагаме вторият мандат да се счита за неосъществен и да продължим нататък конституционната процедура, като, несъмнено, да Ви дадем опция да действате по-нататък ".

Благодаря за улеснението - отвърна президентът и след здрависване сред двамата вторият мандат за сформиране на държавно управление в границите на 46-ото Народно заседание отиде в историята.

По-рано през днешния ден Атанасова, Митов и Дончев дадоха конференция в централата на ГЕРБ, на която показаха проектокабинета. Целта на излъчването на номинации е хората да имат опция да видят какъв е потенциалът на обединението ГЕРБ-СДС, изясни ръководителят на ПГ Десислава Атанасова.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР