Даниел Митов отказва предложението на служебния премиер Димитър Главчев да

...
Даниел Митов отказва предложението на служебния премиер Димитър Главчев да
Коментари Харесай

Даниел Митов: Отказвам се от предложението да стана външен министър

Даниел Митов отхвърля предлагането на служебния министър председател Димитър Главчев да заеме поста министър на външните работи.

Искам да благодаря на Главчев за доверието, на Борисов, че подходи с схващане към тази възможна моя роля в служебния кабинет. Аз одобрих не тъй като за мен е самоцел да съм външен министър - бил съм външен министър. Приех, тъй като е значимо в тази обстановка да имаме външнополитически курс, който да е проатлатнически, пронатовски, проевропейски. Затова съм приел.

В тази обстановка за мен е ясно, че не трябва да се превърлщам в ябълка на ра0здора или в каквато и да е фигурла, която да разделя обществото или да пречи на институциите да си правят работата. Затова сигурно - отдръпвам своето утвърждение за това да бъда външен министърп и още един път ми се желае да подчертая обстоятелството че в тази обстановка при изменена костктитуция, вкоято се търсят партийни салда и в служебно държавно управление с представители на всички значими партии е ясно, че не проблем политически и партийно оцветени хора да заемат сходни постове. Това е безусловно ясно. Разочарованието ми е от пацзицията на ПП-ДБ в тази ситуация. Вместо да поддържат нашата номинация, тепредпочетоха да влязат в локигата на президента Радев и да поддържат неговата позиция. тъй че мога да успокой Радев както бяха с него при неговото преицзбиране, по този начин в този момент умерено можем да му кажем: " Спокойно господин Радев, ПП-ДБ са с вас ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР