Даниел Мартин Кринер, посланик на Германия във Венецуела, беше обявен

...
Даниел Мартин Кринер, посланик на Германия във Венецуела, беше обявен
Коментари Харесай

Посланикът на Германия във Венецуела бе обявен за персона нон грата

Даниел Мартин Кринер, дипломат на Германия във Венецуела, беше разгласен за личност нон грата от държавното управление на президента Николас Мадуро, предадоха международните организации.
 
Правителството на Мадуро упрекна дипломата в интервенция във вътрешните работи на Венецуела и му даде 48 часа да напусне страната.
 
В понеделник Кринер отиде на интернационалното летище на Каракас дружно с други западни и латиноамерикански дипломати, с цел да посрещне завърналия се венецуелски опозиционен водач Хуан Гуайдо, който се самопровъзгласи се за и.д. президент.
 
" Венецуела счита за неприемливо задграничен посланик да упражнява обществена роля, близка до тази на политически деятел, подкрепящ заговора на радикални браншове на венецуелската съпротива. Действията на посланика на Германия Даниел Кринер са в прорез с нормите, регулиращи дипломатическите връзки ", се споделя в изказване на венецуелското министерство на външните работи.
 
Гуайдо дефинира експулсирането на Кринер като " опасност против свободния свят ". " Изглежда режимът на Мадуро не прости на тези, които желаят да оказват помощ на Венецуела ", сподели той.-->
 
Говорителка на немското външно министерство удостовери новината за експулсирането на посланика на страната в Каракас. Германия се съветва със съдружниците си по какъв начин да реагира, сподели тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР