Даниел Лорер заедно с румънски и гръцки евродепутати предложиха да

...
Даниел Лорер заедно с румънски и гръцки евродепутати предложиха да
Коментари Харесай

Даниел Лорер, гръцки и румънски депутати с предложение да отпадне контрола по сухопътните граници

Даниел Лорер дружно с румънски и гръцки евродепутати предложиха да се отстрани контролът по сухопътните граници сред България, Гърция и Румъния . Балканските политици написаха взаимно писмо до гръцкия министър на имиграцията и убежищата Димитрис Кайридис . Това оповестиха от „ Продължаваме промяната “ /ПП/. 

В писмото българският народен представител Даниел Лорер, румънските евродепутати Дачиан Чолош и Влад Георге и гръцкият евродепутат Георгиос Кирцос упорстват Кайридис да насочи предлагането по време на неофициалната среща на министрите на правораздаването и вътрешните работи на Европейски Съюз, която ще се организира през днешния ден, 25 януари.

В взаимното писмо четиримата високопоставени политици показаха на вниманието на министър Димитрис Кайридис няколко аргумента за бързото унищожаване на контрола по границите :

· На първо място, от 2011 година Европейската комисия систематично повтаря, че България и Румъния са подготвени за пълноправно присъединение към Шенген;

· Второ, Европейският парламент издаде голям брой резолюции и отчети, подкрепени с безусловно болшинство от Камарата, с които приканва за цялостно присъединение към Шенген;

· На трето място, представители на гръцкия туризъм и ХОРЕКА бранша упорстват за унищожаване на контрола по сухопътните граници, с цел да се улесни пътуването на румънски и български туристи към Гърция. Това би било значим фактор за икономическото развиване на страната, изключително в северните елементи на Гърция, при изискване, че сухопътната граница бъде изцяло отворена преди летния сезон;

· Четвърто, сега контролът на сухопътните граници сред трите страни, които публично са в Шенгенското пространство, към момента носи големи загуби на транспортните компании и туристите във връзка с пътни разноски, финансови загуби и време. Това е фактор, който не може да бъде подценен в подтекста на икономическата рецесия и невиждана инфлация.

· Пето, махането на граничния надзор, неотложно би подобрило екологичните параметри на въпросните зони, като по този метод би асъдействало и за задачата на Европейски Съюз за понижаване на нездравословните излъчвания и замърсяването на въздуха.

Четиримата политици считат, че „ бързото и уверено използване на предлагането ще усили съществуващото взаимно доверие сред трите страни членки и ще увеличи успеваемостта на съдействието в границите на Европейски Съюз. Предложението дава отговор на потребностите на жителите и е тяхна отговорност да преодолеят компликациите и да обезпечат на жителите на трите страни оптимални изгоди, учредени на добросъседски връзки .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР