Даниел Лорер се запозна с иновативните проекти и идеи, които

...
Даниел Лорер се запозна с иновативните проекти и идеи, които
Коментари Харесай

Дядото на министър Лорер е живял в Русе

Даниел Лорер се срещна с новаторските планове и хрумвания, които библиотеката в крайдунавския град осъществя

Министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер беше през днешния ден в Регионална библиотека „ Любен Каравелов “. Тук, по самодейност на Министерство на нововъведенията и растежа, се организира конференция „ Иновации и напредък: Русе “, проведена от Русенската търговско-индустриална камара, в която беше показана най-важната информация по отношение на опциите за поддръжка и финансиране на бизнеса в границите на новосъздаденото министерство, оповестиха от култураната институция.

Министър Лорер се срещна и с новаторските планове и хрумвания, които библиотеката осъществя. Дядото на министъра Ели Лорер е живял в Русе, приключил машинно инженерство в Румъния, бил е шеф на цех за металорежещи машини в дунавския град. Във фонда на русенската библиотеката има учебници по машиностроене, в които той е съавтор и научна книга в негов превод от румънски език. Библиотеката съхранява и произведения на бабата на Даниел Лорер – проф. Хени Лорер. Министърът на стопанската система беше толкоз прелестно сюрпризиран и впечатлен от този факт, а и от посрещането в библиотеката, че написа в книгата за усещания на културния институт: „ Скъпа русенска библиотека, изглеждате прелестно даже в този цифров век! Благодаря за топлото посрещане и за топлата мисъл да откриете книгите на моя русенски дядо! До нови срещи “.

Даниел Лорер получи като подарък два каталога от състезанията на библиотеката за екслибрис – за изобретенията и за влаковете.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР