Даниел Лорер и Илиана Иванова са двамата кандидати, които българското

...
Даниел Лорер и Илиана Иванова са двамата кандидати, които българското
Коментари Харесай

Официално: Правителството предлага двама кандидати за европейски комисар

Даниел Лорер и Илиана Иванова са двамата претенденти, които българското държавно управление предлага на Европейската комисия (ЕК) за овакантения пост на европейски комисар от България. Един от тях би трябвало да довърши мандата на Мария Габриел, която беше определена за вицепремиер и министър на външните работи в новия постоянен кабинет.

„ И двете кандидатури са доста мощни “, уточни министър председателят акад. Николай Денков след съвещанието на Министерския съвет през днешния ден.

Даниел Лорер има експертен профил, по-близък до част от ресора на Мария Габриел - нововъведенията, а Илиана Иванова има повече опит и експертиза в европейските институции.

„ Съобразно своите вътрешни правила Европейска комисия ще реши кой от тези претенденти би се вписал по допустимо най-хубавия метод в актуалната конструкция на Еврокомисията. Предполагам, че изборът ще бъде резултат от сложна оценка, която няма по какъв начин да създадем ние от София. В този смисъл предлагането на две кандидатури е положително решение “, изясни министър-председателят.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР